twitter-website

Twitter experimenteert met automatisch afspelende video’s

Twitter experimenteert op het moment met video's in je tijdlijn die automatisch afspelen, net als op Facebook. Er zijn twee versies van de video's beschikbaar.

twitter-websiteEen Facebook-functie die voor veel frustratie zorgde komt misschien ook naar Twitter toe. Op het moment experimenteert Twitter met automatisch afspelende video’s, die beginnen te draaien zodra je ze in de tijdlijn tegenkomt. Een interessante nieuwe optie voor adverteerders, maar wel eentje die gebruikers flink wat data kan kosten. Twitter heeft daarnaast een nieuwe optie geïntroduceerd tegen kwetsende berichten op het netwerk en de besloten beta van Periscope is van start.

Lees ook: Dossier: Twitter voor iPhone en iPad

Een woordvoerder van Twitter vertelde aan AdAge te zijn gestart met de tests, die eerst alleen in de Verenigde Staten worden uitgevoerd. Sommige Twitteraars krijgen de volledige video automatisch te zien als ze hem in de tijdlijn tegenkomen, terwijl anderen slechts een preview van zes seconden kunnen bekijken. Volgens een bron werkt de functie met promotionele video’s in de app, video’s geüpload met de mobiele Twitter-app en filmpjes gemaakt via het Amplify-reclameprogramma.

De test zal uitwijzen wat Twitter met deze functie wil doen, waarna hij mogelijk ook in Nederland beschikbaar komt. Het is te hopen dat er dan ook opties voor verschijnen binnen de app. Automatisch afspelende video’s zorgden er in de Facebook-app voor dat gebruikers flink wat extra data verslonden, omdat de video’s via een mobiele dataverbinding werden gedownload. Met een schakelaar kon je de Facebook-videofunctie enkel via Wi-Fi laten werken.

Lees ook: Automatisch startende Facebook-video’s op mobiel internet: zo zet je het uit

Kwaliteitsfilter

De Twitter-app heeft er vannacht nog een nieuwe functie bij gekregen: een kwaliteitsfilter. Door een schakelaar om te zetten bij de notificatie-instellingen van de app, worden alle berichten geweerd met daarin bedreigingen of kwetsende taal. Twitter kijkt hierbij naar welke accounts als verdacht zijn gemarkeerd, waarschijnlijk op basis van gebruikersrapporten. De functie komt na een lange periode waarin Twitter’s beleid werd bekritiseerd. Zo werd Zelda Williams door gebruikers bedreigd vlak nadat haar vader Robin Williams was overleden.

Periscope betatoegang

Twitter heeft ook gebruikers uitgenodigd voor de beta van Periscope, een video-app die eerder deze maand door het sociale netwerk werd overgenomen. Met Periscope kun je een livestream starten, die vervolgens met al je volgers op Twitter wordt gedeeld. De app is daarmee een concurrent voor het populaire Meerkat, waarvan de functies eerder door Twitter werden beperkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2015, 8:28
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.