Tweetbot 2 Mac icon

Tweetbot 2 voor Mac ondersteunt nieuwe quote retweet-functie

Goed nieuws voor Tweetbot 2-gebruikers op de Mac! De befaamde Twitter-app werkt nu ook met Twitter's nieuwste retweet-functie.

Tweetbot 2 Mac iconTweetbot 2 voor Mac heeft een kleine update gekregen, waarin een langverwachte functie is toegevoegd: ondersteuning voor de nieuwe quote-tweets. Met een druk op de knop kun je gebruikmaken van Twitter’s nieuwe retweetfunctie, waarbij het gedeelde bericht wordt getoond binnen je eigen tweet en waardoor je meer karakters overhoudt voor je eigen tweet. Je ziet deze nieuwe retweetvorm nu ook duidelijker in je eigen tijdlijn.

Twitter introduceerde de nieuwe quote-tweets in april 2015, waarna de functie later in Tweetbot voor iPhone werd toegevoegd. Deze optie ontbrak echter toen de grote update voor Tweetbot op de Mac uitkwam. Tapbots beloofde om dit alsnog toe te voegen in een latere update, die nu is verschenen.

Langere privéberichten (DM’s) in Tweetbot op Mac

De nieuwe Tweetbot-update voor de Mac voegt ook alvast ondersteuning voor langere privéberichten (direct messages) toe. Die mogen binnenkort tot 10.000 karakters zijn in plaats van de 140 karakters die we nu tot onze beschikking hebben. Hoewel de optie dus al is toegevoegd, kun je er nog geen gebruik van maken. Twitter zal ondersteuning hiervoor op korte termijn activeren.

Tweetbot 2 voor Mac

Het is in Tweetbot niet mogelijk om DM’s uit te wisselen tussen groepen. Dit is een beperking vanuit Twitter: er is geen API voor de groeps-DM’s, waardoor app-ontwikkelaars de functie niet kunnen toevoegen. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om foto’s via DM uit te wisselen.

Lees ook onze Tweetbot 2 voor Mac review

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2015, 21:26
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.