swarm-logos

In Swarm 2.5 kun je weer Foursquare-mayor worden

De Swarm-app van Foursquare heeft de mayor-functie weer ingevoerd. Je kunt mayor worden van een locatie door vaak in te checken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

swarm-app-feat
Foursquare werd ooit populair omdat je mayor (burgemeester) kon worden van allerlei locaties. Met het verschuiven van functies naar de app Swarm verdwenen ook de mayors. Maar na lang zeuren zijn ze terug. Je kunt weer burgemeester worden door heel vaak op een bepaalde plaats in te checken. Helaas zijn de oude mayorships wel verloren gegaan, dus je moet weer helemaal opnieuw beginnen. Als je de vernieuwde app opstart, kijkt Swarm meteen of je al genoeg keren bent ingecheckt om mayor te worden van één of meer locaties.

Vaak inchecken mag weer

Je verdient het mayorship door vaker dan anderen in te checken bij een bepaald café, buurthuis of parkje. Je krijgt dan een nieuwe kroon, die ook weer afgepakt kan worden. Ook heeft Swarm gezorgd dat je het verdienen van een kroontje of sticker makkelijker op Facebook en Twitter kunt delen. Je hoeft nog maar één tik op het scherm te tikken om het van de virtuele daken te schreeuwen.

swarm-mayor-1 swarm-mayor-2

Het verdienen van mayorships was ooit een manier om mensen meer bij Foursquare te betrekken. Vaak kon je als mayor van een café of restaurant profiteren van leuke voordeeltjes, zoals een gratis pizza of glas bier. Dat idee liet Foursquare later schieten. Toch gaat het nog steeds goed met Foursquare. Het idee dat je op allerlei plekken kunt inchecken is een beetje naar de achtergrond verdwenen en vindt nu plaats via de aparte Swarm-app. Foursquare zelf is een app geworden waar je beoordelingen van allerlei bezoekers vindt. Ze verkopen de data door aan allerlei andere diensten, zoals de onlangs besproken app WifiMapper. Zo heeft Foursquare ongemerkt meer invloed op de apps die je dagelijks gebruikt, dan je misschien beseft.

Swarm is uitgegroeid tot een handig hulpje voor mensen die nog wel willen inchecken op locaties. Je kunt zien waar vrienden zijn en wat ze aan het doen zijn. Ook kun je zien welke vrienden in de buurt zijn of een oproepje doen om ergens te gaan drinken. Maar de werkelijke focus van het bedrijf ligt bij Foursquare.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2015, 22:33
Categorie Apps
Onderwerpen foursquare, swarm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.