Twee nieuwe tv-out-applicaties: Screensplitr en iPhone TVOut

Screensplitr en TVOut hebben beide voortgang geboekt in het maken van een applicatie waarmee je iPhone-beelden op de tv kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-kabelMMS en copy/paste zijn onderwerpen die altijd hoog op het verlanglijstje staan van iPhone-bezitters. Toch zijn er ook mensen die tv-out op de iPhone een veel belangrijker feature vinden. De afgelopen dagen kwamen er twee oplossingen beschikbaar die het makkelijker moeten maken, maar je hebt er wel in beide gevallen Cydia (en dus een jailbreak) voor nodig: Screensplitr en TVOut.

Waarvoor kan zoiets handig zijn? Bijvoorbeeld om live-demonstraties te geven: je wil een bepaalde functie van de iPhone uitleggen aan een wat groter gezelschap, sluit de iPhone aan op een tv-scherm en iedereen kan op groot formaat meekijken. Een andere mogelijkheid is dat je op het tv-scherm een spelletje speelt, dat in werkelijkheid op de iPhone draait.

Bij beide applicaties heb je een speciale kabel nodig om de iPhone op een tv-toestel aan te sluiten: je kunt kiezen uit composietkabel of componentkabel.

Screensplitr van Plutinosoft is een algemene oplossing om iPhone-beelden op je tv-scherm te tonen. Op de iPhone is hetzelfde te zien als op je tv-scherm; dit wordt ook wel mirroring genoemd. Om het soepel werkend te krijgen is de framerate lager dan je gewend bent: slechts een paar frames per seconde. Screensplitr is vooral simpel in gebruik: je tikt op een icoon en je kunt tv-kijken. Nogmaals tikken en de functie wordt weer uitgeschakeld. Screensplitr is te installeren via de repo van BigBoss.

Het TVOut-project van ontwikkelaar Ashikase heeft een prototype opgeleverd die je via Cydia kunt installeren (te vinden in de BigBoss-repo). Je kunt aangeven welke applicatie je op het scherm wilt zien. Het werkt goed bij eenvoudige applicaties, maar een complexe OpenGL-gebaseerde game wordt toch een uitdaging.

Een andere beperking van TVOut ten opzichte van Screensplitr, is dat het scherm van de iPhone zwart wordt, zodat je niet kunt zien waar je op het scherm moet tappen. Het demonstreren van een iPhone-applicatie wordt dan erg lastig. De ontwikkelaar heeft toch voor deze oplossing gekozen om te voorkomen dat de framerate omlaag moest of dat de iPhone tijdens het tv-out-gebruik trager wordt. Op deze manier kan de framerate hoog en de latency laag blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen scherm, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.