tShirtOS: wasbaar t-shirt met iPhone-bediening

tShirtOS is een t-shirt met ingebouwd scherm en iPhone-bediening. Je kunt foto's maken met de ingebouwde camera en die meteen streamen naar internet. Ook kun je berichten op het scherm afbeelden. Het t-shirt is wasbaar en een goed voorbeeld van wearable computing.

tshirtOS
Wearable electronics bestaat al een tijdje, maar bij t-shirts gaat het vaak niet verder dan een shirt met een paar lampjes die je aan en uit kunt zetten. tShirtOS probeert het anders aan te pakken, met een wasbaar t-shirt waarop je allerlei dingen kunt projecteren. Bedienen doe je via een app op de iPhone. Het t-shirt kan bijvoorbeeld Facebook-berichten, Twitter-updates, Instagram-foto’s en meer vertonen.

Het scherm bestaat uit 1.024 kleine ledlampjes die verbonden zijn met een PCB, waarop BLuetooth, USB, een accelerometer en een oordopjesaansluiting zijn geïntegreerd. Helaas valt de resolutie met al die lampjes nog wat tegen: je kunt een afbeelding van maar 32 x 32 pixels laten afbeelden. Het t-shirt heeft ook een ingebouwde camera, die foto’s met dezelfde resolutie kan maken en meteen kan doorsturen naar je fotostream. De camera wordt gemaakt door Omnivision en is volgens de t-shirtmaker de kleinste ter wereld, met een formaat van 2,5 x 2,5 x 2,9 mm. Voor de bediening heb je een iPhone 4S met minimaal iOS 5.0 nodig.

CuteCircuit werkte samen met drankmerk Ballantines om het t-shirt te realiseren. Het grote nadeel is dat de technologie nog te duur is om betaalbare t-shirts te maken, maar CuteCircuit probeert te kijken of er ook een goedkopere consumentenversie haalbaar is. Over de processor is ook nog geen beslissing genomen: het kan een 8-bits processor of een 32-bits ARM Cortex worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2012, 7:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen t-shirt, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.