Touchscreen-test: iPhone heeft nog steeds beste touchscreen

MOTO Development heeft wederom een onderzoek gedaan naar de accuratie van de touchscreens van 6 veelgebruikte telefoons. Hier was ook de iPhone 3GS bij. De iPhone blijkt nog steeds met vlag en wimpel te winnen.

Touchscreen testMOTO Development heeft wederom een onderzoek gedaan naar de accuraatheid van de touchscreens van zes veelgebruikte telefoons. Ook deze keer was er een iPhone bij: de iPhone 3GS. In eerdere tests hadden ze het patroon met een vinger getekend. Om nog meer zekerheid te krijgen dat er geen factoren zijn die de testresultaten beïnvloeden is gebruik gemaakt van een robot. Deze robot tekent het patroon op alle touchscreens. Ook nu blijkt de iPhone nog steeds met vlag en wimpel te winnen.

De vinger van de robot is moeilijker uit te lezen door het materiaal, maar kan hiermee een beter resultaat geven. Het scherm moet het namelijk ook doen als je vieze vingers hebt of als je vinger kouder is. Zelfs als je een speciale pen gebruikt moet het touchscreen zo optimaal mogelijk reageren. Dit bleek in de test toch niet altijd zo te zijn.

De telefoons die aan de test meededen zijn Google Nexus One, HTC Droid Eris, Motorola Droid, Apple iPhone, Palm Pre en de BlackBerry Storm 2. Uitschieters zijn de Apple iPhone en de Motorola Droid. Het resultaat van de Motorola Droid was diep treurig: de aanraaksensor van deze telefoon was af en toe de draad kwijt en registreerde helemaal niets. De iPhone heeft het beste resultaat laten zien; hier zijn de lijnen nagenoeg helemaal recht. Ook in de test met een menselijke vinger kwam de iPhone als winnaar naar voren. De Motorola Droid deed het in deze test wel stukken beter.

Bron: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2010, 10:41
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen onderzoek, robot, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.