De iPad komt, Apple zoekt meer personeel voor de App Store

Uit vacatures van Apple is af te leiden, dat er veel medewerkers voor de App Store worden gezocht. Met name het promoten van goede apps staat voorop.

crunchboard appleAan de vacatures die Apple online publiceert kun je soms afleiden wat het bedrijf gaat doen. Afgelopen december waren er bijvoorbeeld vacatures die erop wezen dat Apple bezig was met een cloud-versie van iWork. En nu de iPad bijna op de markt komt blijken de vacaturelijsten vol te staan met nieuwe banen rondom de App Store. Deze keer is het niet verrassend, want we weten al dat de iPad eraan komt en dat dit veel aanpassingen in de App Store vergt.

Apple zoekt bijvoorbeeld ‘Editorial Programmers’ en ‘Editorial Managers’ voor diverse secties van de App Store. Dat lijkt geen ingewikkelde baan: het gaat erom de goede applicaties in elke sectie te herkennen, zodat ze gepromoot worden in de lijstjes ‘Favoriet bij onze medewerkers’, ‘What’s Hot’ en ‘Nieuw en opmerkelijk’. In feite hoef je alleen maar de diverse websites te volgen om te zien over welke applicaties zoal wordt gepraat; maar misschien spelen er ook nog commerciële belangen mee. Uit de vacatures blijkt ook dat Games een belangrijke categorie voor Apple is.

Toch valt er uit de vacatures ook iets nieuws af te lezen: Apple zoekt mensen die applicaties voor de desktop en in App Store op apparaten zelf gaan promoten. Is daaruit af te leiden, dat Apple nadenkt over een App Store voor de Mac, die lijkt op de huidige iPhone App Store? Kortgeleden paste Apple het Mac Developer Program aan: in plaats van 499 dollar of meer hoeven de ontwikkelaars nog maar 99 dollar per jaar te betalen, net zoals bij de iPhone het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2010, 11:40
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.