Toshiba roept speculaties op met 64GB NAND Flash-module

Toshiba heeft aangekondigd dat ze op korte termijn 64 GB embedded NAND Flash geheugenmodules kunnen leveren. Daarmee kan Apple de capaciteit van de iPhone verdubbelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

toshiba chipToshiba heeft aangekondigd dat ze op korte termijn 64 GB embedded NAND Flash geheugenmodules kunnen leveren. Samples zijn per direct verkrijgbaar en de massaproductie start in het eerste kwartaal van 2010. Op het eerste gezicht lijkt de aankondiging niet zo bijzonder, want van de iPod touch zijn al 64GB exemplaren verkrijgbaar. Toch is het nieuws, want het stelt Apple in staat om de opslagcapaciteit van hun huidige apparaten te verdubbelen: de iPhone kan naar 64GB gaan en de iPod touch zelfs naar 128GB. De 64GB NAND Flash-modules hebben de hoogste capaciteit die tot nu toe in de markt verkrijgbaar zijn. De genoemde chip is het topmodel in een nieuwe reeks geheugenmodules van Toshiba.

Ze zijn toepasbaar in smartphones, netbooks, digitale videocamera’s en andere consumetenelectronica. In de iPhone is ruimte voor één NAND-module terwijl de iPod touch ruimte heeft voor twee stuks. Toshiba is op dit moment al de leverancier van het flashgeheugen in de iPhone.

Via: 9to5mac.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2009, 20:34
Categorie iDevices
Onderwerpen flash, toshiba

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.