Topo GPS op iPhone nu met topografische kaart van België

Topo GPS van Rdzl biedt voortaan een topografische kaart van België die je voor 11,99 euro per jaar offline kan gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Topo GPS Nederland BelgieDe hoogte, de bouw en de natuur: je kan ze zien op de kaarten in de iPhone-app Topo GPS. De applicatie van ontwikkelaar Rdzl had voorheen alleen een gedetailleerde topografische kaart van Nederland óf een eenvoudige wereldkaart van OpenStreetMap. Na een nieuwe update zijn er nieuwe topografische kaarten bij gekomen, waaronder van België. De kaart die geschikt is voor wandeltochten, fietsen, paardrijden en andere offroad-bezigheden, heeft voor België wel andere prijzen dan in Nederland. Update: Er is nu ook een aparte app Topo GPS Belgium uit.


Topo GPS afbakening kaart iPhoneJe downloadt Topo GPS voor 3,59 euro en krijgt daarvoor volledige, offline toegang tot de Nederlandse kaart. In de kaartensectie van de app kan je de eenvoudige wereldkaart kopen voor eenmalig 3,99 euro en voor de topografische kaarten van Denemarken en Nieuw-Zeeland betaal je dat bedrag ook. Maar België? Voor 99 cent maak je een uitsnede van 36 km2 en voor bedragen tot wel 211 euro (!) koop je grote delen van het land. De prijzen van de kaart van NGI/IGN België zijn zo hoog, dat Rdzl ook een alternatief biedt. Voor 11,99 euro kan je een jaarabonnement nemen om de hele kaart offline te gebruiken. Daarmee is Topo GPS 3 euro per jaar goedkoper dan SityTrail Belgium, al betaal je daar weer geen aanschafkosten voor de app zelf.

Topo GPS heeft in België dezelfde functionaliteit als in Nederland. Je kan de kaart zonder internetverbinding gebruiken en krijgt meer inzicht in offroad-gebied dan alternatieven als Google Maps. Zo zie je op de kaart niet alleen autowegen, maar ook de contouren van bossen, gebouwen en landbouw. Je kan waypoints op de kaart aanleggen om een route aan te maken en die op een later moment raadplegen op locatie, af te leggen met auto, fiets of wandelend. Je kan routes delen in .gpx-bestandsformaat en kaarten en routes gebruiken op de iPhone en iPad.

Update
Behalve een update voor Topo GPS Nederland, is er ook een aparte app voor de topografische kaart van België uitgekomen. Topo GPS België is gratis om te downloaden en heeft dezelfde in-app aankopen als de Nederlandse app. De Belgische versie bespaart je dus 3,59 euro.

Downloaden: Topo GPS Nederland (€3,59, universeel, iOS 5.1+)
Downloaden: Topo GPS Belgium (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.