‘Syrië verbiedt iPhone wegens binnenlandse oproer’

Syrië verbiedt het gebruik van iPhones in het land. Ook mogen er geen iPhones worden geïmporteerd. De regering probeert daarmee te voorkomen dat informatie over de oproer in het land uitlekt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-bannedDe Syrische regering verbiedt het gebruik van de iPhone. Burgers worden in een verklaring van de Syrische regering gewaarschuwd, dat ze geen iPhones meer mogen gebruiken. Als er toch iemand met een iPhone wordt gesnapt, volgt inbeslagname en vervolging. De regering probeert op deze wijze te verhinderen dat amateurbeelden van de binnenlandse situatie uitlekken. Journalisten uit het buitenland worden al geweerd in Syrië. Veel beelden van protesten tegen de regering lekken uit via smartphones. Andere smartphones dan de iPhone lijken niet te zijn getroffen door het verbod.

De verklaring van de douane-afdeling van het ministerie van financiën zou in handen zijn gekomen van Libanese en Duitse media. De autoriteiten waarschuwen “iedereen tegen het gebruik van de iPhone in Syrië”. Ook mogen er geen iPhones meer worden geïmporteerd. In Syrië zouden sinds afgelopen maart zo’n 4.000 mensen zijn gedood, aldus de Verenigde Naties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2011, 17:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen politiek, verbod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.