Europese iPhone krijgt firmware 1.1.2, jailbreak werkt niet meer

De Europese iPhone zal worden uitgeleverd met firmware 1.1.2. Deze bevat ondersteuning voor meer talen, maar belangrijkers is dat de TIFF-exploit door Apple is opgelost, waardoor hacken weer een stuk moeilijker wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het Britse magazine T3 wist een exemplaar te onderscheppen van de ‘Europese iPhone’, die vanaf komende vrijdag te koop is. Zij kwamen erachter dat de iPhone is voorzien van firmware-versie 1.1.2 en dat er een aantal nieuwe functies in zitten. Apple blijkt ook de TIFF-exploit te hebben gefixt, waardoor de populaire jailbreak-methoden die op dit moment voor firmware 1.1.1 worden gebruikt, niet meer werken.

Voor de gewone consument is de grootste verbetering in iPhone firmware 1.1.2 dat nu 12 talen worden ondersteund, met aangepaste toetsenborden voor Frans en Duits. Ook is er toegang tot The Cloud WiFi Hotspots, die bezitters van een iPod touch al kunnen gebruiken. De hackers kunnen weer aan de slag. En mocht iTunes je aanbieden om te upgraden naar de nieuwe firmware: voorlopig niet doen (ja, we weten dat het een open deur is, maar bij firmware 1.1.1 waren er ook genoeg mensen die hun vinger niet van het updateknopje konden afhouden).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:48
Categorie Jailbreak
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.