Tip: laat je iPhone-sok breien door Zokje (Update)

Voor iedereen die niet zelf een iPhone- of iPod-sok wil breien is er een goed initiatief: Zokje.nl. Door de aankoop van zo'n zok steun je projecten in Afrika.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gisteren hadden we een brei-instructie voor het maken van iPhone-sokken. Hoewel het eigenlijk best makkelijk is, horen we toch links en rechts dat veel mannen er tegenop zien om een knot wol en een paar breinaalden te kopen (“Het is niet voor mezelf hoor!“). Marthijn Koorn heeft een oplossing voor iedereen die zelf niet wil breien en ook nog eens aan ontwikkelingshulp wil doen: laat het Zokje breien voor mensen in Afrika!


Marthijn begon een tijd geleden met een project om mensen in Afrika te helpen. Duitse oma’s breien Zokjes die je kunt gebruiken als bescherming voor je iPod, iPhone en andere electronica. De totale opbrengst wordt geïnvesteerd in projecten die op de website Zokje.nl beschreven zijn. En dit is een goed doel waar niets aan strijkstok blijft hangen, want alle kosten die tot nu toe gemaakt zijn, werden gefinancieerd uit sponsoring. Een geweldig initiatief, dat we graag ondersteunen. Kortom, laat die knot wol maar in de winkel liggen, koop je sokje bij Zokje.nl!

Voor de prijs hoef je het niet te laten: een standaard Zok kost 10 euro, een Zok naar eigen ontwerp kost 15 euro. Hieronder twee foto’s:

Zokje, <a href="https://www.iculture.nl/ipod/" class="ic_autolink">iPod</a> en iPhone sokken uit Afrika 1′ /></a></div>
<div class="video"><a href="http://www.zokje.nl/"><img src=

Update: Marthijn stuurde een (snelle) correctie, want we hebben het e.e.a. verkeerd begrepen. De sokjes worden gebreid door oma’s in Duitsland en de opbrengst komt ten goede aan de projecten in Afrika.

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.