Meizu terug op de CeBIT met MiniOne M8

Na de ontruiming van de Meizu-beursstand op de CeBIT zijn ze vandaag alweer terug. Het probleem bleek daarbij niet de kopieerdrift van de Chinezen (de MiniOne lijkt sterk op de iPhone) maar het feit dat Meizu geen licentiegeld voor de MP3-codec zou hebben betaald.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Meizu CeBIT-standGisteren werd de CeBIT-stand van Meizu ontruimd, vandaag zijn ze alweer terug en het prototype van de M8 MiniOne is ook te zien. De reden van het politieoptreden is overigens niet (zoals we gisteren meldden) dat de Meizu teveel op de iPhone lijkt, maar vanwege een licentiekwestie. Het licentiebedrijf Sisvel stuurde de politie af op bedrijven die producten demonstreren waarvoor nog geen mp3-licentiekosten zijn betaald.

Nadat de stand gisteren was leeggehaald, was de Meizu MiniOne vandaag weer gewoon te zien, gemonteerd op een printplaat. In september komt de MiniOne in China op de markt, maar medewerkster Ella Wong van Meizu weet nog niet of het toestel in de rest van de wereld verkrijgbaar zal zijn. Mogelijk zal Meizu dan wel tegen problemen aanlopen dat de MiniOne teveel op de iPhone lijkt, zowel wat het uiterlijk als wat de gebruikersinterface betreft. Wong hoopt dat kleine verschillen zoals hardwareknoppen in plaats van multitouch onderscheidend genoeg kunnen zijn.

Dankjewel, Martijn en Oscar voor de correctie in het oorspronkelijke nieuwsitem!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen cebit, china, kloon, meizu, minione

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.