Amiigo: iPhone-armband herkent sportactiviteiten

iPhone-sportarmband Amiigo is in staat om te detecteren wat voor sport je op het moment bezighoudt.

AmiigoEr is geen gebrek aan sportarmbanden met iPhone-connectiviteit: accessoires zoals de Jawbone Up, Nike FuelBand en de Fitbit Flex proberen het allemaal makkelijk te maken om bij te houden hoeveel je op een dag precies hebt bewogen. De Amiigo gooit het echter over een iets andere boeg: volgens de makers herkent deze armband op basis van de gemaakte bewegingen de sport waar je op het moment mee bezig bent, om op deze manier specifiekere data aan je te tonen.

De Amiigo houdt naast je gemaakte bewegingen ook je hartslag, zuurstofniveau, huidtemperatuur en het aantal verbrande calorieën bij. Met al deze data hoopt de armband je meer inzicht te geven in je dagelijkse sportactiviteiten. Herkent de Amiigo een bepaalde sport niet, dan kun je de gemaakte bewegingen hierbij opnemen. Een bijbehorende clip in je schoen kan helpen om de gemeten data specifieker te maken. Zo wordt het wellicht makkelijker voor bijvoorbeeld hardlopers om hun activiteiten op te slaan.

Hoewel de Amiigo mogelijk interessantere data kan bieden dan de al bestaande alternatieven, is het nog de vraag of de gebruiker van een andere slimme sportarmband bereid is om opnieuw geld te stoppen in een alternatief. Om voor de Amiigo in aanmerking te komen, moet je namelijk op crowdfundsite Indiegogo 99 dollar doneren – plus 15 dollar aan verzendkosten. De makers hebben hun beoogde bedrag in ieder geval al dik binnen: ze hoopten 90.000 dollar in te zamelen, maar zijn de 100.000 dollar inmiddels alweer een tijdje gepasseerd. Daarnaast is het nog de vraag hoe belangrijk de hardware van de Amiigo precies is voor het detecteren van andere sporten: wellicht zou een update voor de apps van bestaande alternatieven wel soortgelijke functionaliteit kunnen bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerp armband

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.