Tim Cook: ‘Voorlopig geen grotere iPhone’

Tim Cook liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten geen 5-inch iPhone te willen maken, voordat de nadelen van zo'n groot scherm zijn geëlimineerd.

5-inch iPhoneTim Cook werd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers afgelopen nacht gevraagd over de mogelijkheden van een nieuwe iPhone met een nog groter scherm, om zo te concurreren met phablets. Uit zijn reactie valt af te leiden dat Apple hier op korte termijn geen plannen voor heeft. Om een groter scherm in de iPhone te gebruiken, zou Apple moeten inleveren op zaken zoals kleurkwaliteit, resolutie en helderheid.

Apple zweert al langer bij slechts een paar schermresoluties voor de iPhone: vóór de iPhone 5 hadden alle iPhones een 3,5-inch scherm. Concurrenten zoals Samsung introduceren ondertussen een hoop ‘phablets’, smartphones met een scherm van 5-inch of groter, die tegen het formaat van een tablet aan beginnen te hangen. Cook zegt dat hij pas een iPhone met zo’n scherm zou maken als er geen nadelen aan verbonden zijn. De schermkwaliteit zou dus gelijk moeten zijn aan die van de iPhone 5 op dit moment. Volgens Cook is dit niet het geval bij de grotere schermen van concurrenten.

Na de uitspraak lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Apple op korte termijn een 5-inch scherm in een iPhone zal gebruiken. Toch houdt Coopk de deur op een kiertje: door te zeggen pas een groot display te gebruiken als er geen nadelen zijn verbonden, kan Apple op een later moment altijd zeggen dat dit nu het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 10:03
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.