Tim Cook: ‘Onzeker over voorraden iPad mini Retina voor kerst’

Tim Cook waarschuwt voor voorraadtekorten bij de iPad mini 2 met Retina-scherm. De iPad Air zal vanaf 1 november ruim op voorraad zijn, laat Apple doorschemeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPad mini iPad AirTerwijl de verwachtte voorraad bij de iPad Air riant lijkt te zijn, kan het bij de iPad mini 2 met Retina-scherm wel eens tegenvallen. Geruchten uit het toeleveringscircuit hebben we al zien langskomen. Maar nu mengt ook Apple CEO Tim Cook zich in de discussie. Tijdens een nabespreking van de kwartaalcijfers van Apple zei Tim Cook, dat het niet zeker is of er vóór de kerst wel genoeg iPad mini’s met Retina-scherm verkrijgbaar zullen zijn. Cook bevestigt daarmee recente speculatie over het onderwerp. Cook zei letterlijk: “it’s not clear that everyone who wants one will be able to find one”. Toch verwacht Cook dat het een iPad-kerstfeest wordt en hij noemde de iPad Air “de beste iPad die we ooit hebben gemaakt”.


Bij de iPad Air worden geen tekorten verwacht. Cook gaf aan dat Apple een sterk openingsweekend verwacht voor de iPad Air, die op 1 november in de verkoop gaat. De iPad mini met Retina-scherm wordt eind november verwacht. Rekening houdend met Thanksgiving en Black Friday zetten wij ons geld alvast op vrijdag 22 november. Apple verkocht afgelopen kwartaal 14,1 miljoen iPads, ongeveer net zoveel als het voorgaande kwartaal.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net


Grotere versie van grafiek bekijken

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.