tim cook macbook

Tim Cook doneert 6,5 miljoen aan goede doelen

Tim Cook heeft 6,5 miljoen dollar aan goede doelen gegeven. De CEO van Apple geeft regelmatig geld, vooral aan organisaties op het gebied van mensenrechten.

tim-cook-belastingApple CEO Tim Cook heeft 50.000 Apple-aandelen weggegeven aan het goede doel. Dat blijkt uit verslaggeving die bij de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC zijn gedeponeerd. De aandelen zijn 6,5 miljoen dollar waard. Volgens de documenten heeft Cook afgelopen donderdag de 50.000 aandelen overgemaakt naar een nog onbekende organisatie. Cook moet dergelijke transacties rapporteren, maar hoeft niet te vertellen wie de gelukkige ontvangers zijn.

Sinds Tim Cook de hoogste baas bij Apple is, heeft hij meerdere initiatieven opgepakt om goede doelen te steunen. Zo doet hij jaarlijks mee aan een veiling, waarbij je een lunch met de CEO kunt winnen. Ook waren er via CharityBuzz tickets voor Apple-keynotes te winnen. De opbrengst daarvan gaat naar het Robert F. Kennedy Center for Justice & Human Rights. Gelijke rechten voor iedereen is een onderwerp dat Cook na aan het hart ligt. Afgelopen december deed Cook nog een donatie aan het Human Rights Campaign’s Project One America, dat zich richt op op gelijke rechten voor de LGBT-community in de zuidelijke Amerikaanse staten. Ook Jony Ive is sinds het aantreden veel meer in het openbaar betrokken bij goede doelen. Zo ontwierp hij een aantal producten voor een veiling voor AIDS-onderzoek. Het bracht maar liefst 13 miljoen dollar op.

Cook heeft een vermogen van rond de 1 miljard dollar. Hij gaf in een interview ooit aan, dat hij van plan is al zijn vermogen weg te geven aan goede doelen en wil dat op een systematische manier doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2015, 10:24
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.