Toon-thermostaat

Eneco verkoopt Toon-thermostaat ook aan niet-klanten

De Eneco Toon-thermostaat is nu ook voor niet-klanten te koop. Voor €275 en een maandelijks bedrag heb je inzicht in je energieverbruik via een iPhone-app.

Toon-thermostaatDe slimme thermostaat Toon is vanaf nu voor iedereen te koop. Tot nu toe verkocht Eneco de thermostaat alleen aan eigen klanten. Coolblue is de eerste winkel waar Toon te koop is voor 275 euro, inclusief installatie door een erkende Eneco-monteur. Ben je geen klant van Eneco, dan zul je maandelijks €4,95 moeten betalen om gebruik te kunnen maken van de intelligente functies. Het gaat daarbij om actueel inzicht in je verbruik en bediening op afstand. Hopelijk haal je die kosten er uiteindelijk uit. Eneco beweert dat je zo’n 10% energiekosten bespaart, ongeveer 130 euro per jaar.

De Toon-thermostaat geeft je realtime inzicht in energieverbruik in huis en is op afstand te bedienen met een app op de iPhone. De thermostaat staat ook in verbinding met lampen, rookmelders en stekkers. De thermostaat werkt bijvoorbeeld samen met de Philips Hue-lampen. De ambities van Eneco zijn nogal groot, want ze willen dat Toon het brein van je slimme huis wordt. Wasmachines, koelkasten en allerlei andere apparatuur zou je er op kunnen aansluiten. Toon maakt via Wi-Fi verbinding met andere apparaten.

Voor niet-klanten is het maandabonnement van €4,95 toch min of meer verplicht, omdat het de enige manier is om updates voor het apparaat binnen te halen. Je kunt het abonnement per maand opzeggen en houdt dan een ‘gewone’ (maar wel vrij prijzige) thermostaat over.

Toon was een van de eerste slimme thermostaten in Nederland. Inmiddels is er aardig wat concurrentie, onder andere van Google’s Nest-thermostaat (€219) en de Nefit Moduline (€199). Reken dus op een uitgave van zo’n 200 euro, om energie te besparen. Bij de meeste slimme thermostaten heb je dat bedrag binnen 2 à 3 jaar wel weer terugverdiend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2015, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen eneco, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.