Polamatic-icon

Polamatic laat je iPhone nog meer op een Polaroidcamera lijken

Foto's met je iPhone maken is heel gemakkelijk, maar als je soms de ervaring van de klassieke foto mist, kun je bij Polamatic van Polaroid terecht. Dankzij een update heb je nu nog meer het gevoel dat je een plaatje schiet met een klassieke Polaroidcamera.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Polamatic-icon
Polamatic, de officiële app van Polaroid, zorgt er met een update voor dat de iPhone-camera haast niet meer te onderscheiden is van een ouderwetse Polaroidcamera. Met films, filters en andere bewerkingsmogelijkheden is het nog makkelijker om je kiekjes een klassiek uiterlijk te geven. Het enige wat nog ontbreekt is de vierkante foto die wat tijd nodig heeft om te ontwikkelen.

Je had altijd al de keuze om je foto’s van de kenmerkende Type 600 film te voorzien. Dankzij deze update worden er nog negen aan toegevoegd. Iedere film heeft een eigen set aan randen en filters die je naar eigen smaak kunt instellen.

Lees ook: De 10 beste foto-apps voor iPhone en iPad.

Tal van bewerkingsmogelijkheden

Polaroid-Films
Dankzij de nieuwe films krijgen je foto’s al een heel ander uiterlijk, dat nog verder aan te passen is met de meer dan 120 filters die de update voor Polamatic rijk is. Als je liever geen rand aan je foto toevoegt kun je nu ook No Film selecteren, zodat jouw foto het volledige scherm kan vullen.

Ook de foto zelf kun je vanuit Polamatic bewerken, waarbij je onder meer de helderheid, het contrast, schaduwen en de scherpte naar eigen smaak kunt instellen.

Tot slot zijn er nog twintig nieuwe handgeschreven fonts aanwezig waarmee je een persoonlijk bericht op een afbeelding zet. Ook erg fijn: dankzij de update kun je nu meerdere foto’s vanuit je filmrol tegelijk importeren, die sneller verwerkt worden. Polaroid maakt het klassieke foto-gevoel compleet met de Polaroid Zip-fotoprinter, waarmee je jouw creaties snel kunt printen.

Lees ook: De beste fotofilter-apps voor je iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2015, 16:47
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, polaroid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.