Tethering-optie aanwezig in bèta iOS 4.2

In de tweede bèta van iOS 4.2 voor de iPad is de mogelijkheid om je internetverbinding te delen teruggevonden.

iPad 3GMet een beetje geluk kun je vanaf november de internetverbinding van je iPad 3G delen met bijvoorbeeld je laptop. In de tweede beta-versie van iOS 4.2 is de mogelijk voor tethering, zoals het delen van je internetverbinding wordt genoemd, namelijk aanwezig. Het is natuurlijk nog even afwachten of de functionaliteit het uiteindelijk ook haalt, want het gebeurt regelmatig dat dingen die in een bèta zitten, uiteindelijk niet in de definitieve versie van iOS zitten.

Volgens 9to5Mac is de functie niet beschikbaar voor alle gebruikers. Alleen Europese gebruikers van een iPad 3G met de bèta van iOS 4.2 kunnen tethering terugvinden bij de instellingen. Bij de iPhone is het zo dat de provider bepaalt of tethering is toegestaan en T-Mobile laat dat bijvoorbeeld niet toe in Nederland.

Toch is de kans aanwezig dat Nederlandse providers niet heel moeilijk gaan doen over het delen van je internetverbinding op de iPad. De data-abonnementen die providers aanbieden voor de iPad hebben namelijk allemaal een datalimiet. Dat betekent dat je bij moet betalen als je door tethering heel veel data zou gebruiken.

Tethering op de iPad in iOS 4.2

Bovenstaande afbeelding is afkomstig van MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 16:55
Categorie iOS
Onderwerpen beta, Internet, ios 4, ipad 3, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.