Laatste kans op een gratis iPhone Bumper Case of ander hoesje

Op 30 september eindigt Apple's programma voor gratis hoesjes bij aankoop van een iPhone 4. Je hebt nog 4 weken de tijd om een hoesje aan te vragen.

iphone case programVandaag is het 30 september en dat betekent dat er een officieel einde komt aan Apple’s Case Program. Je hebt dus nog maar kort de tijd om een gratis hoesje voor je iPhone 4 aan te vragen. De gratis case geldt voor alle iPhone 4’s die tot en met 30 september zijn gekocht. Gelukkig heb je daarna nog 4 weken de tijd om de gratis Bumper of een van de andere cases aan te vragen. In de praktijk betekent het dus, dat je nog tot eind oktober de tijd kunt nemen voor het kiezen van een hoesje.


Wordt het de standaard Bumper? Of heb je liever de transparante Belkin Shield Micra of Incase Snap Case? Wie iets aparts zoekt kan terecht bij de Speck Fitted Case (ruitjesmotief), Griffin Motif (bobbeltjesstructuur) of de Griffin Etch (siliconen met koolstofvezel). Je bestelt de gratis case via een speciale app, die controleert of je inderdaad een iPhone 4 hebt. Ook controleert de app aan de hand van je toestel-ID of je al eerder een case hebt besteld.

Wat gebeurt er na 30 september?

Maar ook al eindigt het iPhone 4 Case Program op 30 september, de kans op een gratis hoesje is nog niet verkeken. Mensen die na 30 september een iPhone 4 kopen kunnen niet meer gebruik maken van de makkelijke manier om een hoesje te krijgen, via de app. Maar Apple stopt niet definitief met het weggeven van hoesjes. Je zult dan echter een aantoonbare klacht moeten melden bij de klantenservice van Apple, waaruit blijkt dat je inderdaad last hebt van het antenneprobleem. De bewijslast ligt dus bij jou en bovendien moet je eerst aan de slag met een aantal tips en aanbevelingen van de klantenservice. Als je na verloop van tijd nog steeds problemen ondervindt, is er kans dat je een gratis hoesje krijgt (maar alleen voor mensen met veel vrije tijd en veel belminuten zal die procedure aantrekkelijk zijn).

Binnenkort een nieuwe iPhone?

Niemand weet precies wat Apple gaat doen, maar persoonlijk denk ik niet dat er op korte termijn een nieuwe iPhone (of een aangepaste versie van de iPhone 4) komt. Apple geeft de hoesjes gratis weg omdat gebruikers vlak na de lancering van de iPhone 4 klaagden over wegvallend bereik, wanneer ze met hun hand direct contact maakten met de metalen rand van de iPhone. In die metalen rand zit de antenne voor o.a. het GSM-signaal verwerkt. Volgens Apple zijn de problemen met de antenne veel kleiner dan wij denken. Op de Nederlandse Apple-site is bijvoorbeeld te lezen:

We hebben ontdekt dat de problemen met de antenneontvangst van iPhone 4 nog kleiner zijn dan we oorspronkelijk dachten. Slechts een klein percentage van de iPhone 4-gebruikers heeft behoefte aan een hoesje, en we leveren hun graag een gratis Bumper.

Als Apple een nieuwe iPhone uitbrengt, geven ze min of meer toe dat er met de eerste lichting van de iPhone 4 toch iets mis is. Dat opent de deur voor allerlei claims van belangengroepen en individuele gebruikers die een slaatje uit het probleem willen slaan.

Wel is het zo dat er inmiddels sporen van nieuwe iPhones zijn aangetroffen (bijvoorbeeld in nieuwe firmware), maar die wijzen nog niet op een spoedige release. Wat we ongetwijfeld wel zullen zien, is dat de Apple Bumper Case weer terugkomt in de winkel. In China hangen ze alweer in de shops en zijn ze ook aan te schaffen, in de Nederlandse Apple Store zijn alle Bumper-cases nog wel aanwezig (maar niet te bestellen en op €0 gezet). De oranje Bumper-case heeft een merkwaardige prijs van €17,85 gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 11:29
Categorie Accessoires
79 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.