Telenet laat klanten digicorder programmeren via iPhone

Telenet heeft via m.tv.be de mogelijkheid geopend om de digicorder (recorder) op afstand te programmeren via je iPhone of andere smartphone.

telenet mobielTelenet heeft een mobiele versie van tv.be gelanceerd, waarmee klanten hun digicorder ook buitenshuis kunnen programmeren. Dit werkt via de website m.tv.be, waar je toegang krijgt tot de nieuws- en de opnamefunctie. Het was al langer mogelijk om mobiel in te loggen, maar de interface is nu geschikt gemaakt voor het kleine scherm van de smartphone. Je hebt daarvoor een klantennummer, gebruikersnaam of e-mailadres voor nodig, plus een wachtwoord. Vervolgens krijg je een overzicht van de programma’s die aan de gang zijn.

Je kunt meteen een programma aanvinken en de opname starten. Maar je kunt ook door de programmagids voor de komende twee weken bladeren en een opname in de toekomst plannen. Door op een tv-show te tikken programmeer je de opname in. Later kun je op elk moment de geplande opnames weer annuleren. De website m.tv.be is nog in betafase en is de afgelopen weken getest door bijna 1.500 vrijwilligers. Ook voor het maken van de website zelf gebruikte Telenet kennis van het publiek: de mobiele website werd ontwikkeld met hulp van hobbyprogrammeur Steffest. Die bracht een mobiele versie van tv.be uit, maar Telenet was bezorgd of de gegevens van gebruikers daarmee wel voldoende waren beveiligd.

Ben je klant bij Belgacom, dan kun je vanaf december je recorder programmeren vanaf je smartphone.

Tipgever: Dirk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2010, 16:44
Categorie iOS
Onderwerpen belgacom, telenet, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.