Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Telegram kan chatgroepen van WhatsApp nu importeren

Telegram gaat een grote update uitbrengen, waarmee je groepschats van WhatsApp en andere diensten kunt overzetten naar Telegram.

Telegram Messenger gaat vandaag een grote update uitbrengen, waarin meteen een aantal langverwachte functies worden toegevoegd. Waaronder een functie die het erg makkelijk maakt om al je vrienden over te halen om WhatsApp de middelvinger te geven en naar Telegram over te stappen.

telegram-captions-foto-bijschriftenPlaatsen. Bij het delen van een locatie kun je nu bezienswaardigheden en herkenbare punten kiezen, bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs of de Winkel van Sinkel in Utrecht. Bij het bekijken van een locatie, kun je meteen een route opvragen.

Fotobijschriften. Bij foto’s kun je nu opschriften plaatsen, zodat anderen weten wat er op de foto te zien is. Tik hiervoor op de T (van Tekst) tijdens het bewerken van foto’s.

Nieuwe spraakberichten. Je kunt zien wanneer een ontvanger heeft geluisterd naar jouw ingesproken berichtje. Ook kun je nauwkeuriger bijhouden naar welke ontvangen berichten je al hebt geluisterd. Niet-beluisterde berichten zijn te herkennen aan een gekleurde stip.

Slimme notificaties. Zit je in een groepschat, waarin nogal wordt gekletst, dan kun je de notificaties nu draaglijker maken. Als iemand tientallen berichtjes stuurt, krijg je pas een notificatie als het nodig is. Niet meer voor elk bericht, dus. Je krijgt op de smartphone ook geen notificaties meer als je op hetzelfde moment met dezelfde persoon via de desktop zit te chatten.

telegram-groepschat-1 telegram-groepschat-2

Uitnodigingen voor groepen. Het klinkt wat saai, deze nieuwe functie. Je kunt groepsgenoten een uitnodiging sturen om via Telegram te gaan chatten. Maar in werkelijkheid kan het een krachtige duw in de rug geven aan mensen die tot nu toe twijfelden om te gaan overstappen naar Telegram. De beheerder van een groep kan uitnodigingen rondsturen, zonder dat je gebruikersnamen of telefoonnummers hoeft te verzamelen. Je hoeft de groepsleden zelfs niet per stuk toevoegen, want het werkt met een simpele link die je met één klik toevoegt. Het werkt met elke berichtendienst die jouw vrienden gebruiken. Zodra ze Telegram installeren, komen ze meteen in de bestaande groepschat terecht.

Later vandaag of vannacht zal de update van Telegram verschijnen.

Tipgever: @bramvandeperre

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 20:38
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.