smart-pedals

Met deze fietspedalen zie je waar jouw gestolen fiets is

De Connected Cycle-fietspedalen laten zien waar jouw fiets is, nadat 'ie is gestolen. Ook handig voor vergeetachtige mensen! Bovendien legt dit fietspedaal alle afgelegde routes vast.

Connected Cycle maakt fietspedalen die er eigenlijk niet zo heel stoer uitzien. Maar dat hoeft ook niet, want ze maken hun merkwaardige uiterlijk ruimschoots goed met de extra functies die erin zitten. Vooral voor Nederlanders lijken deze fietspedalen erg geschikt, want ze zijn bedoeld om een gestolen fiets terug te vinden. Om te zorgen dat je er ook vóór de diefstal iets aan hebt, biedt Connected Cycle nog een extra functie: het meten van je fietsactiviteiten.


smart-pedals

Het idee slaat enorm aan, ook buiten Nederland. Connected Cycle heeft via Indiegogo al dubbel zoveel geld binnengehaald dan ze eigenlijk nodig hadden. Een setje fietspedalen in zwart, rood, geel, groen of blauw kost 149 dollar en wordt geleverd in december 2015. De uitvinders wonen in Frankrijk en verzenden het pedaal alleen binnen de Europese Unie en enkele andere landen. Uiteraard lees je via een iPhone-app af, waar de fiets zich bevindt. Dat kan ook handig zijn voor mensen die hun fiets regelmatig parkeren op plekken, die ze later niet meer kunnen terugvinden. Er zit een mobiele chip in de trapper, zodat er geen verbinding via Bluetooth of Wi-Fi nodig is.

connected-cycle

Vandaar dat de Connected Cycle-fietspedalen maar in een aantal landen worden aangeboden. Het data-abonnement is inbegrepen in de prijs. Er zit geen maandelijks bedrag of een tijdslimiet aan. En ze passen op elk type fiets voor volwassenen. Zodra jouw fiets wordt gestolen krijg je een notificatie, zodat je meteen achter de dief aan kunt rennen. Ook houdt de gps-chip bij welke route de dief is genomen. Je hebt nog een maand om te beslissen of je de Connected Cycle-pedalen wilt bestellen op Indiegoqgo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 21:18
Categorie Accessoires
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.