‘Tekort Lightning Connector veroorzaakt door lage productieaantallen’

Een wisseling van fabrikanten en de complexiteit van Lightning-connectors zou ervoor zorgen dat Apple minder snel Lightning-onderdelen kan verschepen. Dit leidt tot tekorten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Lightning ConnectorApple lijkt al enige tijd te kampen met een tekort aan Lightning-adapters en -kabels, die te gebruiken zijn met de nieuwe connector van de iPhone 5 en iPod touch. KGI-analist Ming-Chi Kuo denkt de reden hiervoor te weten: onderdelen voor de Lightning-connector zouden moeilijker te maken zijn en Apple heeft gewisseld van fabrikant, waardoor de productie ook lager ligt.

Zestig procent van alle productie van Lightning-onderdelen zou inmiddels liggen bij het Chinese Cheng Uei, ook wel bekend als Foxlink. Foxconn’s moederbedrijf Hon Hai zou de overige 40 procent op zich nemen. Volgens bronnen zou alleen Foxlink erin slagen om aan hun productieaantallen te voldoen, waardoor er niet genoeg wordt verscheept om aan de grote vraag tegemoet te komen. Apple zou inmiddels aan Foxlink hebben gevraagd om extra personeel in te zetten, om het gebrek aan onderdelen te compenseren.

Omdat de Lightning-connector 80 procent kleiner is dan de 30-pins connector die tot de iPhone 5 werd gebruikt, zou het een stuk moeilijker zijn om onderdelen te maken.

Wanneer de tekorten zijn opgelost moet nog blijken. Probeer je nu een lightning-kabel te bestellen, dan zul je twee tot drie weken moeten wachten totdat deze wordt geleverd. De lightning-adapters voor 30-pins aansluitingen worden pas ergens in oktober verscheept. De webshop van Dixons heeft op het moment nog een aantal connectors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 14:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.