Tekort aan iPad 2 veroorzaakt door lichtlekkage bij LG-schermen

Productieproblemen bij LG hebben ervoor gezorgd dat er een tekort aan iPad 2-exemplaren ontstond. De LCD-schermen die door LG waren geproduceerd hebben last van lichtlekkage, waardoor de productie omlaag ging.

lichtlekkageKwaliteitsproblemen met LCD-schermen van LG Display zouden er de oorzaak van zijn, dat de iPad 2 bij de lancering moeilijk leverbaar was. Volgens Digitimes hadden de eerste schermen die LG voor Apple maakte, last van lichtlekkage. Daardoor kon LG niet voldoen aan de vraag vanuit Apple. LG kon daardoor maar 3,2 miljoen schermen produceren in het eerste kwartaal van 2011; ondertussen produceerde Samsung 4 miljoen stuks, ook bedoeld voor de iPad 2. Uit een eerder onderzoek van IHS iSuppli bleek ook al dat de iPad 2 slecht leverbaar was omdat er productieproblemen met de LCD’s waren. De link met LG werd daarbij nog niet gelegd. LG heeft nu aangegeven dat ze de lichtlekkage onder controle hebben en de productie nu op volle kracht kunnen hervatten.

Bovendien gaat Chimei Innolux vanaf mei meehelpen bij de productie van IPS-panelen voor de iPad 2. Beide fabrikanten moeten ervoor zorgen dat het tekort aan iPad 2’s nog dit kwartaal is weggewerkt. Lichtlekkage maakt de iPad 2 niet meteen onbruikbaar, maar het ziet er wel minder fraai uit wanneer je in het donker een film wil kijken. Samsung is nu de belangrijkste producent van LCD-schermen voor de iPad 2, terwijl het bedrijf tegelijk verwikkeld is in een rechtszaak met Apple over de vraag of de Samsung Galaxy S niet teveel de iPhone heeft gekopieerd. Samsung heeft intussen ook een rechtszaak tegen Apple aangespannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2011, 17:40
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad 2, tekort, voorraad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.