TAO WellShell: Sporten terwijl je Jetpack Joyride speelt

De TAO WellShell is een slim iPhone-accessoire dat je tussen je armen of benen klemt, om zo spelletjes te spelen.

Tao WellShellDe TAO WellShell is een fitnessaccessoire voor de iPhone waarmee je zittend vrij simpele oefeningen kunt doen. Je plaatst het apparaatje tussen je handen en drukt harder of zachter, afhankelijk van wat een bijbehorende app je opdraagt. De WellShell kan hiervoor een simpele yoga-app gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld je handen tegen elkaar aan moet drukken in een bepaalde positie. Met behulp van iOS-spelletjes wil TAO echter ook een manier bieden om op creatieve wijze te sporten.


De WellShell werkt bijvoorbeeld ook met het iOS-spelletje Jetpack Joyride. Door je handen harder tegen elkaar aan te drukken vliegt het poppetje op het scherm hoger en hij daalt als je loslaat. Hierdoor span je de spieren in je armen aan terwijl je de game speelt en verbrand je volgens de makers vet.

Het idee achter de WellShell is veelbelovend, maar de bijbehorende apps moeten vermoedelijk wel op slimme wijze in elkaar worden gezet. Je hebt immers geen vrije handen terwijl je het accessoire gebruikt. Jetpack Joyride lijkt een leuke fitnessoefening, maar je moet dan wel de iPhone of iPad op ooghoogte rechtop zetten. Dan zijn er nog de uitgebreide fitnessapps, die je vragen om je lichaam in gecompliceerdere houdingen te wringen. Het is dan lastig je iPhone in de gaten te houden zonder losse handen. Een probleem dat overigens prima opgelost kan worden met een ingebouwde vertelstem.

Tao WellShell 2

Overigens is de WellShell niet beperkt tot je handen: de makers demonstreren ook hoe je het accessoire bijvoorbeeld tussen je benen kunt klemmen voor speciale oefeningen.

De TAO WellShell is een aardige investering. Hoewel de makers het accessoire op Kickstarter aanbieden voor 99 dollar, geldt deze prijs alleen voor Amerikaanse donateurs. Wij moeten maar liefst 165 dollar in het project steken om de WellShell in Nederland of België te ontvangen. Volgens de makers ben je dan alsnog goedkoop uit: na de Kickstarter-campagne zal de WellShell voor 300 dollar worden verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.