NOS voor iPad krijgt update met pushberichten

De NOS-app voor iPhone en iPad is voorzien van pushberichten en een media galery op de iPad. Binnenkort krijgt de app iOS 7-design.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS iPad-app nieuwsDe officiële nieuwsapp van de NOS voor iPad is nu voorzien van pushberichten. De mogelijkheid om berichten te ontvangen bij belangrijk nieuws was voorheen alleen beschikbaar op de iPhone, maar de NOS zegt veel verzoeken te hebben gehad om de functie ook naar Apple’s tablet te brengen. “Dit doen we omdat gebruikers de NOS-app voor iPad de hele dag door gebruiken”, schrijft de nieuwsorganisatie aan iPadclub.nl. Het is niet de enige verbetering van de nieuwe update.


Qua pushberichten is ook nieuw dat je voortaan meteen naar het goede artikel wordt doorgestuurd als je een pushbericht opent. Op de iPhone werd je vóór de update nog naar de hoofdpagina van de app gestuurd. Het geldt overigens alleen als er een artikel beschikbaar is op het moment dat een pushbericht wordt verstuurd. Dat is niet altijd het geval. De NOS stuurt regelmatig pushberichten zonder achterliggend bericht, om zo vroeg mogelijk te informeren met het nieuws.

Een andere vernieuwing van de NOS-app geldt ook alleen voor de iPad. Je hebt nu de beschikking over een Media Gallery, waarin je in volledige schermgrootte door alle foto’s en video’s van een artikel veegt. Een tik op het beeld bij een artikel is genoeg om de galerij te openen.

De NOS laat ook aan iPadclub.nl weten dat het design van de NOS-app op de iPhone binnenkort beter zal aansluiten op iOS 7. Het vernieuwde ontwerp zal in een update beschikbaar komen. Ook moeten er meer categorieën van nieuws en sport bij komen.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:20
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.