TankBot: mini-robottank bedienen met je iPhone

TankBot komt deze zomer op de markt. Deze miniatuur robot-tank kun je met iPhone bedienen.

tankbot groenTankBot is een miniatuur speelgoedtank, die je met je iPhone, iPod touch of iPad kunt bedienen. De tank gaat minder dan 20 dollar kosten en is bedacht door Desk Pets International. TankBot zal voor het eerst te zien zijn op de Toy Fair, volgende maand in New York. Rond juni ligt het speelgoedje in de winkel. Je kunt via een app de TankBot besturen, door bewegingen met de accelerator van de iPhone. Bewegingen van de iPhone worden herkend en doorgestuurd naar de robot. Er is wel een sensor voor nodig, want TankBot werkt via infrarood. Deze sensor steek je in de hoofdtelefoonaansluiting van de iPhone, net zoals bij veel universele afstandsbedieningen voor de televisie, die je op de iPhone kunt gebruiken.

De TankBot heeft ook een automatische modus, waarbij hij op eigen houtje door doolhoven beweegt, obstakels ontwijkt en reageert op je bewegingen. Er zijn straks meerdere kleuren te koop, die op verschillende frequenties werken. Elk is voorzien van een oplaadbare batterij, geluidseffecten van een tank. Desk Pets zijn bedoeld om op je bureau te gebruiken, zodat je er ook gevechten met je collega’s mee kunt uitvoeren.

Je laadt de TankBot op via een usb-verbinding. Na 30 minuten laden kun je er 15 minuten mee spelen. Je hebt keuze uit de kleuren oranje, blauw, zwart en groen. Een paar dagen geleden schreven we nog over een soortgelijk idee: de Sphero-robotbal, die je ook met de iPhone kunt bedienen. Die is echter wel een stuk duurder en heeft meer ruimte nodig. De Sphero-bal gebruikt geen infrarood-sensor, maar werkt via Bluetooth.

tankbot iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2011, 21:51
Categorie Accessoires
Onderwerp robot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.