Talen leren via Learnit Lists op de iPhone

Learnit Lists is een nieuwe manier om een vreemde taal te leren. Op Facebook, MySpace en op je iGoogle startpagina krijg je woordenlijstjes in de gewenste taal voorgeschoteld. De widget werkt nu ook (gedeeltelijk) op de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Learnit ListsLearnit Lists is een concept waarbij je een vreemde taal kunt leren door dagelijks een paar nieuwe woorden voorgeschoteld te krijgen. Op dit moment kun je Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Portugees en Tsjechisch leren, maar de ontwikkelaars beloven dat er meer talen bij zullen komen: Arabisch, Nederlands, Chinees, Japans en Zweeds zijn al in voorbereiding. Learnit Lists was al beschikbaar via MySpace, Facebook, Orkut en je iGoogle-startpagina, maar is nu ook in een iPhone-versie te gebruiken. De makers hebben de theorie van merkherkenning toegepast op het leren van een taal.

Nemen we even de iGoogle-versie als voorbeeld: telkens wanneer je je persoonlijke startpagina opent krijg je ene lijstje van 10 woorden te zien. Je kunt die woorden laten uitspreken, maar ook een ‘stampronde’ uitvoeren. Daarbij worden de woorden één voor één gemarkeerd, waarbij jij de juiste vertaling moet bedenken.

Heb je een Learnit-widget geïnstalleerd, dan kun je het in de instellingen ook koppelen aan de zoekacties die je op internet uitvoert. De woorden die je te zien krijgt, worden dan meer in de context van de zoekactie getoond. Learnit is in betafase en toen we het op de iPhone uitprobeerden lukte het alleen om Tsjechisch te leren. Na het inloggen en het kiezen van Spaans als gewenste taal, levert de widget niet de lijstjes zoals bij Tsjechisch wordt getoond. Hoe dan ook, het idee is vernieuwend en de moeite waard om eens te proberen.

Meer info: LearnIt Lists
iPhone-versie: http://widget.learnitlists.com/iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2008, 16:37
Categorie Apps
Onderwerp taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.