Taiwanese site aangeklaagd na lekken van iPad 3-onderdelen

De Taiwanese site Apple.pro beweert te worden aangeklaagd door een fabrikant van Apple, nadat er een onderdeel van de iPad 3 was gelekt. Er lekken regelmatig onderdelen van nieuwe Apple-producten uit.

ipad 3 dock connectorIn juli 2011 publiceerde de Taiwanese site Apple.pro foto’s van de dock connector en een lintkabeltje voor de iPad 3. Veel was er niet uit af te leiden, maar de website had wel de primeur met een van de eerste onderdelen van de iPad 3. Het enige bijzondere was dat de connector wit was, terwijl die bij de iPad 2 zwart is. Apple.pro is nu in de problemen geraakt, nu één van Apple’s toeleveranciers van Apple de website heeft aangeklaagd.


Het komt bij nieuwe Apple-producten regelmatig voor dat onderdelen uitlekken, voordat Apple iets heeft aangekondigd. De meeste onderdelen zijn kabeltjes en andere interne componenten, waaruit weinig af te leiden valt. Maar als er hoesjes worden gemaakt op basis van gelekte informatie, is daaruit soms al een toekomstige vorm af te leiden. Voor Apple zal het lastig zijn om alle geproduceerde onderdelen binnenshuis te houden, omdat het aantal betrokken fabrikanten gigantisch is. Ook bieden sommige online winkels al bepaalde onderdelen aan, voordat een apparaat überhaupt op de markt is.

ipad connector

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2012 om 21:22
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.