Apple gebruikt iPad-domoticasysteem van Crestron in vergaderzalen

Automatiseringsbedrijf Crestron heeft op MacWorld/iWorld verklaard dat Apple's vergaderzalen helemaal op afstand bestuurbaar zijn met hun systeem. Het systeem heeft ook een iPad-app, waardoor alles vanaf de tablet gedaan kan worden.

Crestron fotoHet huisautomatiseringssysteem van Crestron is bedoeld om allerlei apparatuur te bedienen, zoals verlichting, verwarming en elektrische apparatuur. Een reeks iPad-apps van de fabrikant maken het mogelijk om dit overal vanuit huis te doen. Dat dit handig is, weet Apple zelf inmiddels ook: op de campus in Cupertino wordt het systeem namelijk gebruikt in vergaderzalen. Dit vertelde Crestron de website Cult of Mac.

CrestronDe iPad-apps van Crestron zijn al een tijd verkrijgbaar, maar de fabrikant staat dit jaar voor het eerst op MacWorld/iWorld en sprak daar over Apple, een vaste klant. Het systeem bestuurt in Apple’s vergaderzalen de projector, kan een scherm naar beneden halen en bedient zelfs het licht en de gordijnen van de vergaderzalen in Cupertino.

Wil je jouw huis of kantoor aanpassen zodat je net als Apple alles kunt besturen, dan moet je wel een flink bedrag investeren. Een volledig systeem kan volgens het bedrijf tussen de 3.000 en 30.000 dollar kosten, afhankelijk van de apparatuur die je erop aansluit. Er is een gratis variant van de app, maar de volledige pro-versie kost €79,99.

Crestron’s automatiseringssysteem kan trouwens ook op andere manieren gebruikt worden: eerder schreven we op iPhoneclub nog over een Siri-hack, waardoor de virtuele assistent op de iPhone 4S alles in huis kon beïnvloeden.

Downloaden: Crestron Mobile G (gratis)
Downloaden: Crestron Mobile Pro G (€79,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 21:06
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.