Taiwanees bedrijf claimt merknaam iPad

Het Aziatische bedrijf Proview wil Apple aanklagen omdat ze de merknaam iPad gebruiken. Proview verkocht het merk, maar wist niet dat Apple erachter zat.

ipad afbeeldingEen Taiwanees bedrijf dreigt een rechtszaak tegen Apple te beginnen vanwege de naam iPad. Het zou gaan om een claim van 1,5 miljard dollar. Het Taiwanese bedrijf Proview registreerde de naam I-Pad in 2000 voor een tabletcomputer. Die mislukte, waarna Fujitsu ook nog eens onder een soortgelijke naam een tablet probeerde te maken. Proview registreerde de naam in China, Mexico, Zuid-Korea, Singapore, Indonesie, Thailand en Vietnam. Proview verkocht het wereldwijde merk in 2006 voor een appel en een ei aan het bedrijf ‘IP Application Development’, maar was zich niet bewust dat Apple erachter zat.

Dit bedrijf registreerde de iPad-merknaam in januari in de VS. Nu wil Proview geld zien van Apple, voor de schade die ze in China en de VS hebben geleden. Maar Apple en IP Application Development hebben Proview eerder ook al eens aangeklaagd voor Chinees gebruik van het merk IPAD. Proview zal weinig terug kunnen doen. Bestuursvoorzitter Yang Rongshan heeft de Financial Times verteld dat zijn bedrijf in financiele problemen zit. De handelsmerken zijn een manier om er weer bovenop te komen.

Conflicten met Fujitsu dreigen niet, want Apple heeft met dit bedrijf een overeenkomst gesloten om de merknaam te mogen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2010, 15:47
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.