Tado-thermostaat met iPhone-bediening reageert automatisch op mensen

De Tado-thermostaat werkt met bijna alle verwarmingssystemen en is een concurrent van de Nest. Tado wordt gemaakt in Duitsland en kost 99 euro per jaar.

tado verwarming thermostaat
Tado is een nieuwe oplossing om de verwarming in je huis te regelen via een iPhone-app. De Nederlandse energiebedrijven zijn al druk bezig met oplossingen als de E-thermostaat en wie zelf iets wil kopen kan de Nest-thermostaat installeren. Bij de Nest is er nog wel een probleem met compatibiliteit met de Nederlandse verwarmingssystemen. Hopelijk is dat bij de Tado anders: die wordt gemaakt door een Duits bedrijf, dat belooft dat het komende winter met bijna alle verwarmingssystemen zal werken, ongeacht of je op gas, olie of houtblokken stookt. Het werkt ook met moderne warmtepompen.

De oplossing werkt nu in ieder geval al met systemen van Vaillant, Junkers en enkele andere merken. Merken die populair zijn in Nederland, zoals Remeha, Nefit en ATAG staan er nog niet bij, maar dat gaat verbeteren. Toch is de ondersteuning voor zoveel merken niet het meest spannende van Tado. De thermostaat is namelijk intelligent: de verwarming gaat automatisch omlaag als de laatste persoon het huis verlaat en gaat automatisch aan zodra er iemand thuiskomt. Schijnt de zon, dan wordt minder hard gestookt. Zo beloven de makers dat je je energieverbruik met zo’n 27% kunt verlagen. De Tado-box verbind je met het verwarmingssysteem, als vervanger van de normale thermostaat. Je kunt hem ook direct aan de boiler vastmaken. Via een internetverbinding communiceert de Tado met een iPhone-app, zodat je op afstand de verwarming kunt aanpassen. Tado past zich bovendien aan jouw gedrag en aan jouw huis aan. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met isolatie en de hoeveelheid vensteroppervlak, maar ook met het weerbericht. Installatie schijnt supersimpel te zijn en je kunt het ook gebruiken in combinatie met een Android-smartphone. Momenteel verzendt Tado het product alleen binnen Duitsland, dus je zult wellicht vrienden in de grensstreek moeten om deze oplossing in handen te krijgen. Tado werkt met een jaarabonnement, waar betagebruikers €99 per jaar voor betalen. De hardware is daarbij inbegrepen.

tado doos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 11:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen cortado, nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.