iPad Camera Connection Kit in prijs verdubbeld door Lightning-connector

De Camera Connection Kit is door de komst van de Lightning-connector in prijs verdubbeld. De usb-kabel en sd-kaartlezer worden nu los verkocht voor 29 euro.

camera connection kitDe Camera Connection Kit van Apple is een populair accessoire voor fotografen. Je kunt ermee foto’s en video’s van je digitale camera mee downloaden. De set bevat twee hulpstukken: met de cameraconnector sluit je een digitale camera rechtstreeks op de iPad aan om foto’s te laden en met de sd-kaartlezer kun je een sd-geheugenkaartje uitlezen en alle foto’s naar de iPad kopiëren. De set met 30-pinsconnector kost €29 maar de Lightning-versies zijn veel duurder.

lightning camera kabelsDe prijs is zelfs verdubbeld als je de complete set wilt hebben. Je moet de twee onderdelen voortaan los kopen. In plaats van de gecombineerde Camera Connection Kit (€29) moet je nu de Lightning-naar-SD-kaartlezer (€29) en Lightning-naar-USB-camera-adapter (€29) apart kopen, waardoor je half zoveel waar voor je geld krijgt. De oude set is nog steeds verkrijgbaar voor de oude prijs, maar je hebt er niets aan als je de nieuwste iPads hebt gekocht. Je zult dan moeten kiezen welke oplossing het makkelijkst is: rechtstreeks inlezen van de camera of de sd-kaart uitlezen. Desondanks is zijn de kabels nog steeds handig, bijvoorbeeld voor professionele fotografen die op het scherm van de iPad meteen een preview van een fotosessie willen bekijken. De foto’s maak je met een spiegelreflexcamera of ander soort camera en eventueel bewerk je ze daarna op de iPad met Adobe Photoshop Touch, Photogene of Snapseed. Apple heeft een eigen app iPhoto uitgebracht voor het bewerken van foto’s. Een Lightroom-app voor de iPad is er niet, maar Adobe heeft wel de Revel-app waarmee je foto’s kan uitwisselen tussen iOS-apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 12:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera connection kit, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.