Tactile Layer: smartphone-touchscreen met aanraakfeedback

Een nieuwe touchscreen-technologie van Tactus laat zien hoe een smartphone knoppen kan laten zien wanneer er bijvoorbeeld een toetsenbord verschijnt. De eerste smartphones maken hier in 2013 gebruik van.

Tactus touchscreenTactus Technology heeft deze week de Tactile Layer-display gedemonstreerd, een touchscreen waarop fysieke knoppen getoond worden wanneer je het toetsenbord wil gebruiken. Hierdoor kun je op gevoel een bericht op bijvoorbeeld een iPhone typen. Volgens Tactus Technology verschijnen de eerste smartphones met dit scherm al in 2013. Of Tactus een samenwerking met Apple aangaat is nog niet duidelijk.

Het touchscreen van Tactus gebruikt microfluïde technologie, die uit het touchscreen naar boven schiet wanneer er knoppen nodig zijn. Hierdoor kun je voelen of je vinger op een knop zit voordat je hem indrukt. Zodra je de knoppen niet meer nodig hebt trekken de knoppen zich terug in het toetsenbord, zonder dat jij iets van de verandering terugziet.

Volgens Tactus wordt een smartphone niet dikker wanneer het scherm wordt gebruikt. De speciale laag die wordt gebruikt vervangt namelijk een net zo dikke laag die nu al in touchscreens wordt gebruikt.

We weten nog niet of Apple en Tactus met elkaar gaan samenwerken voor een toekomstige iPhone. Eerdere patenten wezen er wel op dat Apple interesse heeft in een touchscreen met haptische feedback. Vlak voor de iPad verscheen gingen er geruchten over “tixels”, die het touchscreen textuur zouden geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 17:39
Categorie iDevices
Onderwerp touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.