T-Mobile nieuwe tarieven

T-Mobile stopt met ondersteuning oude originele iPhone i-abonnementen

T-Mobile stopt binnenkort met de oudere i-abonnementen. Deze abonnementen werden verkocht toen T-Mobile nog de enige provider in Nederland was waar je de iPhone kon kopen. Kenmerkend was dat je onbeperkt kon internetten.

T-Mobile nieuwe tarieven
T-Mobile stopt volgend jaar met de ondersteuning van de vroegere i-abonnementen, die stammen uit de tijd dat T-Mobile nog de enige provider was waar je een iPhone bij kon kopen. De eerste klanten die nog steeds zo’n abonnement hebben, hebben van T-Mobile inmiddels een mail gekregen.

Einde i-abonnementen van T-Mobile

De i-abonnementen werden verkocht in 2008 toen de provider de enige aanbieder van de iPhone was. Er waren toen meerdere abonnementen beschikbaar: i-150, i-300, i-500 en i-1000. Elk abonnement bevatte toentertijd nog onbeperkt internet met belminuten en sms’jes van respectievelijk 150, 300, 500 en 1000 minuten/sms’jes. Het datagebruik viel echter wel onder een soort Fair-Use Policy (FUP), waardoor T-Mobile beperkingen op kon leggen zodra er oneigenlijk gebruik gemaakt werd van het onbeperkte internet.

T-Mobile stopt met i-abonnementen.

Bij het overzetten van klanten naar T-Mobile’s nieuwe 4G-netwerk, konden klanten met een i-abonnement (iPlan08) ook gebruikmaken van 4G met een datalimiet tot 2GB. Bij overschrijding van die datalimiet werd je teruggezet naar de originele snelheid van 2Mbps (in plaats van 120Mbps). Er kon dan nog wel onbeperkt gebruikgemaakt worden van mobiel internet. Andere T-Mobile-abonnementen kregen een verhoging naar 15Mbps, maar voor de oude i-abonnementen werd dus nog 2Mbps gehanteerd. Nu hebben klanten met het originele iPlan08 dus een mail gekregen dat dat ze over ongeveer een jaar overgezet worden naar de nieuwste abonnementen. Tegen die tijd zal T-Mobile haar klanten wederom op de hoogte brengen.

In diezelfde mail krijgen klanten ook direct een aanbieding voor de nieuwe abonnementen, maar waarschijnlijk is het huidige i-abonnement nog steeds een stuk voordeliger. Op dit moment heeft nog niet iedereen de mail van T-Mobile ontvangen.

Met dank aan @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 16:48
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.