T-Mobile introduceert Travel & Surf: internetten en dataroaming in EU voor vast bedrag

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, komt met een nieuw flatfee-abonnement voor (mobiel) internet in de Europese Unie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Europese UnieDeutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, heeft vandaag op het Mobile World Congres in Barcelona een nieuw product aangekondigd: Travel & Surf. Dit is een zogenaamd flatfee-abonnement, waarmee je voor een vast bedrag in de hele Europese Unie met een smartphone, laptop of tablet kunt internetten. Vanaf 1 maart 2011 komt Travel & Surf beschikbaar in Duitsland, vanaf 1 juli 2011 zal de nieuwe dienst in vrijwel alle andere landen, waaronder Nederland, worden uitgerold. Vanaf dan kan de dienst in de gehele Europese Unie worden gebruikt.

In Duitsland gaat een 10 MB bundel voor één dag €1,95 kosten en voor 50 MB betaal je €4,95. Ook komt er voor €14,95 per week een onbeperkte bundel. De definitieve specificaties, zoals de prijs en snelheid, die voor Nederland zullen gelden worden op een later moment bekendgemaakt. Opwaarderen moet mogelijk worden via een webpagina of per SMS-bericht. Maar daarnaast wil de telecomoperator in de loop van het jaar ook applicaties lanceren waarmee je eenvoudig kunt opwaarderen en je kosten bij kunt houden.

Daarnaast komt T-Mobile aan het eind van dit kwartaal met een vernieuwde versie van Internet Europa. Met deze bundel kun je voor €9,95 per maand onbeperkt gebruik maken van internet op je mobiel. Nou ja, niet helemaal onbeperkt. Na 500 MB dataverbruik binnen een maand wordt de internetsnelheid automatisch verlaagd. Het is nog onduidelijk om welke snelheden het gaat. T-Mobile biedt nu mobiele databundels aan met maximaal 3,6 Mbps down- en 384 Kbps upstream.

Bron: Persbericht Deutsche Telekom

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2011, 21:38
Categorie Providers
Onderwerpen europa, Internet, mwc, reizen, t-mobile, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.