Proef NL-Alert op maandag 4 februari niet op iPhone

NL-Alert gaat op maandag 4 februari een test uitvoeren voor alle Nederlanders. Helaas worden de iPhone en Nokia Lumia niet bereikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nl-alertWaarschuwingsdienst NL-Alert gaat aanstaande maandag rond 12:00 uur voor het eerst een landelijke test organiseren. We worden op tv al doodgegooid met reclamespotjes die ons moeten voorbereiden op NL-Alert, maar helaas bereikt de waarschuwingsdienst niet iedereen. Zo’n veertig procent van de toestellen ondersteunt de gebruikte technologie, cellbroadcasting nog niet. Dat geldt bijvoorbeeld voor toestellen zoals de iPhone en de Nokia Lumia’s. Oudere toestellen met Windows Mobile 6.5 en ouder ondersteunen het wel. Op 6 mei en 4 november 2013 zullen opnieuw controleberichten worden rondgestuurd. Cellbroadcasting heeft als voordeel dat het niet via sms werkt en daardoor ook werkt als het gsm-netwerk overbelast is.

NL-Alert is al gebruikt bij grote branden in het noorden van het land. De test die aanstaande maandag wordt uitgevoerd is voor heel Nederland bedoeld. Nederland Veilig, de organisatie achter NL-Alert, hoopt nog steeds dat Apple de iPhone aanpast, zodat cellbroadcasting later dit jaar wel wordt ondersteund. Kortom: je kunt maar het beste een retro-telefoon achter de hand houden, zoals NL-Alert in de promofilmpjes demonstreert.

https://www.youtube.com/watch?v=8-djsGrUaN8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 13:34
Categorie Achtergrond
Onderwerp nl-alert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.