Symbaloo en iPhoneclub starten gezamenlijke iPhone-webmix

Symbaloo, iPhoneclub en Bright hebben een gezamenlijke webmix over de iPhone gemaakt. Deze webmix zet alle relevante links rondom de iPhone op een rijtje.

symbaloo-iphone-webmixSymbaloo en iPhoneclub hebben een gezamenlijk initiatief opgezet: één startpagina waar je alle informatie over de iPhone bij elkaar vindt. Je vindt er links naar nuttige informatie, forums, handleidingen, interessante deals, de App Store, tips over het gebruik van je iPhone en relevante Facebook- en Twitter-accounts. Naast iPhoneclub werken ook onze blogvrienden Bright mee aan de iPhone-webmix. Het doel van een dergelijke webmix is dat mensen die zich op een onderwerp willen oriënteren snel alle relevante info visueel in beeld hebben. De webmix is vooral gericht op beginnende iPhone-bezitters, maar ook meer ervaren gebruikers die een simpele en overzichtelijke startpagina zoeken kunnen er hun voordeel mee doen.


Symbaloo is een Nederlands bedrijf dat al sinds 2007 visuele startpagina’s maakt. Dat visuele zoekmethoden in opkomst zijn, blijkt wel uit het feit dat Google onlangs de visuele zoekmachine Like.com heeft gekocht, waarbij je aan de hand van plaatjes bepaalde producten kunt zoeken. Bij Symbaloo is de insteek echter anders: daarbij staat niet het kopen van producten, maar het bij elkaar brengen van interessante content centraal. Je kunt zelf een Symbaloo-startpagina maken naar de websites die jouw interesseren, of zelf een webmix maken over een bepaald onderwerp. Die webmixen kun je ook met anderen uitwisselen. De Gallery van Symbaloo bevat inmiddels enkele duizenden pagina’s over de meest uiteenlopende onderwerpen, die zijn gemaakt door gebruikers. Maandelijks bezoeken meer dan 10.000 gebruikers iPhoneclub al via een Symbaloo-knopje op hun persoonlijke pagina of via een webmix.

Wat deze iPhone webmix van iPhoneclub en Bright onderscheidt van eerder door gebruikers aangemaakte webmixen is de redactionele inbreng. Eerder publiceerde Symbaloo al redactionele webmixen in samenwerking met Voetbalzone, Buienradar en Smulweb.

symbaloo-iphone-webmix

We zijn erg benieuwd wat jullie van het initiatief vinden (waarbij je natuurlijk wel de doelgroep voor ogen moet houden).

De webmix is te vinden op: http://www.symbaloo.com/mix/iphone1. Een permanente link naar de webmix vind je voortaan in de rechterzijbalk en in de navigatiebalk onder ‘Beginners’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2010, 20:14
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen iPhoneclub, symbaloo
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.