Baldur's Gate iPad

Baldur’s Gate: Enhanced Edition voor iPad uit App Store gehaald

De iPad-versie van Baldur's Gate: Enhanced Edition is uit de App Store gehaald wegens contractproblemen.

Baldur's Gate iPadDe iPad-versie van Baldur’s Gate is wegens contractproblemen door de uitgever van het spel uit de App Store gehaald. De game is ook niet langer beschikbaar op andere platformen. Distributeur Beamdog hoopt dat het terugtrekken van de game tijdelijk is en dat de problemen rechtgezet kunnen worden. Wat de contractproblemen exact behelzen en met wie Beamdog dwarsligt wordt verder niet gezegd.


De belangen rond Baldur’s Gate liggen nogal verspreid. De iPad-versie is een remake van een game gemaakt door BioWare, een bedrijf dat inmiddels onder Electronic Arts valt. De ontwikkelaar van de nieuwe versie, Overhaul Games, bestaat uit veel voormalige BioWare-medewerkers. Omdat de game gebruikmaakt van de Dungeons & Dragons-wereld, kunnen Wizards of the Coast en Hasbro ook voor problemen hebben gezorgd.

De contractproblemen hebben niet alleen effect op de iPad-versie van Baldur’s Gate. De gamestudio is ook niet in staat om Baldur’s Gate 2 voor iOS uit te brengen totdat de kwestie is opgelost. Daarnaast kan de geplande Android-versie die stond gepland niet worden uitgebracht en verschijnen er geen updates voor spelers die de game al hadden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.