Symbaloo 2.0 voor iPhone: nieuw ontwerp en optimalisatie voor iPad

Startpagina-app Symbaloo voor iPhone heeft nu een nieuw ontwerp met een strakkere interface. De webversie is geoptimaliseerd voor de iPad.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

symbalooSymbaloo is een overzichtelijke verzamelplek en snelstartgids voor je favoriete websites. Je voegt sites toe die als een blokje met een logo in je startscherm komen te staan, waarna je er meteen naartoe kan surfen of meteen de laatste nieuwskoppen kan snellen in de app zelf. Door de ingebouwde browser hoef je de app dus niet te verlaten. Ook heeft Symbaloo overzichtelijke webmixen: linkcollecties die over een bepaald onderwerp gaan. Sinds vandaag is Symbaloo geüpdatet met een nieuw ontwerp, waarbij je blokjes met snelkoppelingen meer ruimte hebben gekregen en je als gebruiker minder snel wordt afgeleid.

Daarnaast heeft Symbaloo nu een strakkere interface. Nieuwe gebruikers die de app voor het eerst opstarten worden begroet met een nieuw welkomstscherm. Daarnaast biedt de app na deze update een aantal nieuwe wallpapers. Je kunt ook wallpapers uit je filmrol halen. Ook handig: de webversie van Symbaloo is nu geoptimaliseerd voor de iPad, waardoor je Symbaloo nu ook op dat apparaat goed kunt gebruiken. Tot slot is de Symbaloo-app nu geoptimaliseerd voor iPhone 5c en 5s en zijn er diverse bugfixes doorgevoerd. Je Symbaloo instellingen worden gesynchroniseerd tussen iPhone, iPad en Mac of PC en blokjes kun je delen via Bluetooth. De app werd gezien als alternatief voor iGoogle.

blokjeskoppen

In onze review van Symbaloo zeiden we dat Symbaloo leuker is om te bedienen dan de favorietenlijst in Safari, maar dat er nog wel wat verbeterpunten mogelijk waren. Met een aantal van die verbeterpunten, zoals het verslepen van de blokjes, is Symbaloo in voorgaande updates aan de slag gegaan. Andere punten die we destijds aanstipten zijn helaas nog hetzelfde. Zo is het overzicht van de nieuwskoppen bijvoorbeeld nog steeds een beetje gebrekkig. Omdat er geen ruimte is voor een kop van twee regels worden veel berichtkoppen halverwege afgebroken. Dat geldt ook voor de inleiding van de tekst er even onder. Een snel maar volledig koppenoverzicht was handiger. Als je overigens liever afgeronde snelknoppen hebt in plaats van vierkantjes kun je dit aanpassen bij de instellingen.

Downloaden: Symbaloo (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 14:50
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bookmarks, startpagina, symbaloo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.