Flat design van iOS 7 verder toegepast op Apple website

Het nieuwe uiterlijk van iOS 7 weet ook door te dringen tot de officiële website van Apple en geeft de supportpagina's een nieuwe look.

Supportpagina's Apple website flat designHet redesign in iOS 7 heeft heel wat stof doen opwaaien. Het platte ontwerp van het nieuwe besturingssysteem werd zoals verwachten stevig doorgetrokken in alle onderdelen van de software. Inmiddels is duidelijk dat ook in de rest van het bedrijf de ontwerpkeuzes van Vice-President of Design Jonathan Ive worden toegepast. Naast bedrijfsuitingen als marketingmateriaal en e-mails is ook de website onder handen genomen. De supportpagina’s op www.apple.nl van Video’s, Handleidingen, Technische Specificaties, Downloads en Gemeenschappen worden anders gepresenteerd. De platte iconen worden netjes in een raster getoond. Ook de zoekresultaten komen in een strakke rasterindeling terecht en worden niet meer als een lijst met zoekresultaten weergegeven.

De algemene zoekresultaten op de website worden ook op een nieuwe manier weergegeven. Het is de verwachting dat naast het besturingssysteem en de apps langzaamaan alle communicatie-uitingen worden aangepakt en het platte design overal wordt doorgevoerd. Er zijn steeds minder elementen die het zogenaamde skeuomorfisch ontwerp gebruiken. Eerder werd al de online store aangepast. Nadat Jonathan Ive na het vertrek van Scott Forstall het voor het zeggen kreeg op het gebied van software-ontwerp, werd langzaam duidelijk dat het roer werd omgegooid. Na de geruchten en de daadwerkelijke introductie van iOS 7 aan ontwikkelaars op de ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013 werd duidelijk dat het platte design dat Jone Ivy voorstond, op een groot deel van het productaanbod en de uitingen daarvan werd doorgevoerd.

Apple website flat design

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 17:07
Categorie Apple
Onderwerpen ios 7, iPhoneclub, wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.