SwiftBites-icon

SwiftBites: toegankelijke hapklare Swift-cursus op je iPhone

Swiftbites wil jouw de Swift-programmeertaal op een toegankelijke manier bijbrengen. Aan de hand van oefeningen en tests krijg je Swift onder de knie.

SwiftBites-icon
Als je iOS-apps wilt gaan maken, ben je bij Swift aan het juiste adres. Deze relatief nieuwe programmeertaal van Apple is speciaal gemaakt om het in elkaar zetten van apps voor iPhones, iPads en de Apple Watch gemakkelijk te maken, al zijn er wel de nodige trucjes om onder de knie te krijgen. SwiftBites helpt je op een toegankelijke manier.

SwiftBites: Swiftcursus in een app

Een programmeertaal leren kan flink wat tijd kosten, maar SwiftBites hoopt deze tijdsinvestering te verminderen door hapklare mini-lessen aan te bieden. Ideaal als je even tien minuten niets te doen hebt, en toch productief bezig wilt zijn.

Tien hoofdstukken en een eindtest
De cursus bestaat uit tien hoofdstukken en wordt afgesloten met een reeks toetsen in de Final Challenge. Het eerste hoofdstuk, dat bestaat uit een reeks afzonderlijke lessen, is gratis en geeft je een goeie indruk van de manier waarop SwiftBites je de fijne kneepjes van Swift uitlegt.

SwiftBites SwiftBites

Hoewel er uiteraard veel uitgelegd wordt in tekstblokjes, kun je de nieuwe info vrijwel direct toepassen in een kleine oefening, zodat je het een stuk beter onthoudt. Daarnaast is er altijd een cirkel rechts bovenin beeld te zien die aangeeft op hoeveel procent je van de les zit. Als deze introductie je bevalt, kun je de volledige cursus voor €2,99 aanschaffen.

Stel reminders in om jezelf aan te sporen
Als je al bekend bent met Xcode zal deze Swift-cursus je bekend voorkomen. SwiftBites maakt namelijk bewust gebruik van dezelfde Syntax kleuren als Xcode om de overstap naar Swift soepeler te laten verlopen. Heb je wat extra motivatie nodig om regelmatig een lesje op te pakken, dan kun je reminders instellen die jou aansporen om weer met je neus in de code te duiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2015, 10:38
Categorie Apps
Onderwerpen programmeren, swift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.