Apple Watch hartslag

Tim Cook biedt stageplaats aan tiener die gered werd door Apple Watch

Een Amerikaanse tiener is dankzij de hartslagmeter van de Apple Watch gered van een levensbedreigende situatie. Na afloop belde Tim Cook hem op of hij interesse had in een stageplaats bij Apple. De tiener kreeg zelfs een iPhone 6s cadeau.

Met de Apple Watch haal je ook een hartslagsensor in huis, die problemen kan ontdekken waar je normaal niet eens over nadenkt. Dat overkwam de Amerikaanse tiener Paul Houle Jr. die een Apple Watch kocht vlak voordat hij weer ging sporten. Hij kwam met de Watch namelijk een spierziekte op het spoor, die effect had op zijn hart en andere organen. Het leverde zoveel publiciteit op, dat Tim Cook hem spontaan een stageplaats aanbood en een iPhone 6s cadeau gaf.

Tim Cook bezoekt de Apple Store.

Telefoontje van Tim Cook

Nadat het verhaal van Houle in plaatselijke media opdook, duurde het niet lang totdat Tim Cook hem opbelde. Cook wilde weten hoe Houle zich voelde en of hij interesse had in een stage bij Apple. Vrijwel direct na het telefoongesprek belde een Apple-medewerker om de stage officieel te maken, zo schrijft Business Insider. Normaal gesproken heb je heel wat ervaring en de juiste papieren nodig om kans te maken op een dergelijke stageplaats, maar als Tim Cook het je aanbiedt vervallen deze regels blijkbaar.

“Tim Cook vroeg wat ik wilde gaan studeren. Toen ik zei dat ik interesse had in elektrotechniek, zei hij dat er altijd een plek vrij voor me was bij Apple, en dat ik dus bij Apple stage mocht komen lopen.”

Als kers op de taart ontvangt Houle een gloednieuwe iPhone 6s een dag voor de officiële release. Een mooi gebaar van Tim Cook (die volgens Houle erg vriendelijk was), maar natuurlijk ook een handige manier om wat gratis reclame voor Apple te maken.

Apple Watch hartslag

American Football
Houle droeg de Apple Watch toen hij begon met oefenen voor het volgende American Football-sportseizoen op school. Bij de tweede training op die dag kreeg hij last van zijn rug en had hij moeite met ademen, maar hij dacht dat dit niet iets heel ernstigs was.

De Apple Watch vertelde echter een ander verhaal: 2,5 uur na de laatste training had hij nog steeds een hartslag van 145 slagen per minuut, veel hoger dan op een rustmoment het geval moet zijn. Houle ging naar zijn coach en nadat ze op school hadden gekeken, werd de tiener overgebracht naar de eerste hulp van het ziekenhuis.

Daar werd ontdekt dat Houle last had van rabdomyolyse, veroorzaakt door het vele sporten, het warme weer en een gebrek aan vocht. Houle’s spieren waren begonnen met afbreken, waardoor het eiwit myoglobine in zijn bloed terechtkwam. Zijn nieren konden de afbreuk hiervan niet langer aan. Door de aandoening kon Houle drie dagen lang amper bewegen.

Dat hij bij toeval zijn hartslag bekeek op zijn Apple Watch, kan zijn leven hebben gered. Als hij de volgende dag namelijk gewoon was gaan sporten, was de kans groot dat hij op het veld in elkaar was gezakt en hij nooit meer wakker zou worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2015, 10:20
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple watch, gezondheid, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.