NOS app op een tablet.

Vernieuwde NOS-app verrijkt nieuwsberichten met tweets, video’s en meer

De NOS heeft storytelling toegevoegd aan de iPhone- en iPad-app. Nieuwsberichten worden nu verrijkt met tweets, YouTube-video's en citaten van betrokkenen.

De NOS-app voor iOS heeft vandaag een update gekregen, waarbij de artikelen een andere weergave hebben gekregen. In plaats van een droog nieuwsartikel met alleen maar tekst en plaatjes, heeft de NOS gekozen voor storytelling-elementen, zoals op de website NOS.nl al langer gebeurt. In de artikelen staan nu allerlei verrijkende content, zoals tweets, citaten en YouTube-video’s.

NOS app op een tablet.

In artikelen van iCulture zie je ook al regelmatig tweets, citaten en video’s opduiken. Ze maken een verhaal luchtiger en minder monotoon. Bij de NOS hebben ze nog veel meer materiaal waarmee ze nieuwsartikelen kunnen verrijken, bijvoorbeeld fragmenten uit het journaal en reportages of geluidsfragmenten. Al die extra’s waren tot vandaag niet in de app te zien: een artikel bestond simpelweg uit een foto of een video, met de tekst daaronder. In de vernieuwde NOS-app is de artikelweergave daarom flink onder handen genomen. Je vindt verspreid over de tekst geluidsfragmenten, tweets, kaarten of tabellen, op de plek waar ze het meest relevant zijn. Daardoor wordt een artikel begrijpelijker.

NOS app met storytelling: een artikel met tweet. NOS app met storytelling: een artikel met schema.

In de app zijn ook twee nieuwscategorieën toegevoegd, namelijk Tech en Cultuur & Media. Bij grote hoeveelheden gebruikers is de app bovendien sneller geworden. De app heeft namelijk nogal te maken met piekbelastingen: vlak nadat er een pushbericht is rondgestuurd bij breaking news gaat iedereen massaal kijken in de app.

NOS app met storytelling: YouTube-video in een artikel. NOS app met storytelling: gerelateerde video's.

De update van de NOS-app is nog maar net beschikbaar gesteld, dus het kan even duren voordat jij de update te zien krijgt.

Een paar dagen geleden kwam er een update uit van de NOS Play-app, die voortaan pushberichten stuurt als er een live-uitzending van start gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2015, 12:15
Categorie Apps
Onderwerp nos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.