suunto-ambit3-horloges

Suunto Movescount-app krijgt langverwachte update

Suunto gaat de Suunto Movescount-app na drie jaar de eerste grote update geven. De Movescount-app wordt het brein voor een nieuwe reeks sporthorloges en hartslagmeters.

De Finse fabrikant Suunto is een grote naam op het gebied van sporthorloges. Maar van apps en smartphones hebben ze nog niet veel kaas gegeten. Daar komt komende maand verandering in, als de Suunto Connected Family op de markt komt: een serie sporthorloges en een hartslagmeter die met elkaar samenwerken en waarin de vernieuwde app een centrale rol speelt.

suunto-movescount-app

De Suunto Movescount-apps is nu nog in verouderde staat in de App Store te vinden. Straks meet deze app je actuele snelheid, afstand en allerlei andere waarden. Je kunt tijdens het hardlopen of fietsen ook foto’s maken, die je later kunt samenvoegen tot een leuke animatie, een Suunto Movie. De Movescount-app verscheen in 2011 en kreeg in 2012 maar één keer een kleine update. Voor Suunto is het daarom hoog tijd om weer eens aan een update te werken. Je kunt de Movescount-app los gebruiken voor het opslaan en delen van je sportactiviteiten. Maar je kunt ‘m ook koppelen aan de nieuwe Suunto Ambit3 sporthorloges, die in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

suunto-ambit3-horloges

Koppel je een Suunto Ambit3-horloge met de app, dan kun je notificaties ontvangen en wordt het horloge meteen een smartwatch. Je kunt op het schermpje zien wie er belt, zodat je niet de training hoeft te stoppen voor een onbenullig telefoontje. Alle instellingen van de app en het bijwerken van de gps-data doe je via de Movescount-app. Je kunt de smartphone ook aan het fietsstuur vastmaken om alle metingen van het horloge op een groter display te kunnen lezen. Vanaf september zijn de nieuwe horloges te koop. Dan komt ook de vernieuwde app beschikbaar voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2014, 12:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp sporthorloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.