KPN verhoogt 1 juli 4G-snelheden voor abonnees

KPN gaat de snelheid van 4G verhogen voor alle abonnees vanaf 1 juli. Daarnaast wordt de 1800Mhz-frequentie uitgerold.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G KPNKPN gaat vanaf 1 juli de snelheid van 4G verhogen voor bestaande en nieuwe abonnees. Dit heeft de provider vandaag bekendgemaakt. Alle klanten krijgen een snelheid van 50Mbit per seconde, de snelheid die op het moment alleen bij duurdere abonnementen wordt aangeboden. KPN begint daarnaast met de bouw van een 1800MHz-netwerk voor 4G in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Hiermee wordt de capaciteit vergroot – en kan de iPhone 5 in deze steden op 4G worden gebruikt.


De nieuwe snelheden gaan gepaard met grotere internetbundels. Een Alles-in-1-abonnement met 500MB zal worden verhoogd naar 1GB, terwijl een 4GB-abonnement vanaf juli 5GB biedt.

Het 1800MHz 4G-netwerk wordt volgens KPN ook gebruikt voor LTE Advanced. Door de 1800MHz-frequentie te combineren met de 800MHz-frequentie die op het moment voor 4G wordt gebruikt, kunnen er snelheden tot 200Mbit per seconde worden behaald. Je smartphone moet dan alleen wel LTE Advanced ondersteunen, en dat doet de iPhone nog niet. Vorig jaar waren er geruchten dat de iPhone 5s LTE Advanced zou ondersteunen, maar dit bleek niet het geval. Vodafone maakte onlangs ook bekend LTE Advanced beschikbaar te stellen.

Het gebruik van de 1800MHz-frequentie in grote steden is goed nieuws voor iPhone 5-bezitters. De iPhone 5 ondersteunt 4G, maar op slechts een aantal frequenties. De 800MHz-frequentie die KPN gebruikt voor 4G, werkt niet op de iPhone 5. Met de nieuwe 1800MHz-frequentie kan de iPhone 5 echter wel verbinden. Eerder beloofde KPN al 1800MHz te gaan gebruiken op drukke locaties. Nu heeft de provider beloofde deze nieuwe frequentie vanaf 1 juli uit te rollen. Vodafone biedt op het moment al 4G via 1800MHz in drukke gebieden. T-Mobile ondersteunt de iPhone 5-frequentie al vanaf dag één.

1 juli lijkt een belangrijke dag voor Nederlands telecomproviders. KPN zal op die dag de 4G-snelheden voor bestaande en nieuwe abonnees verhogen en concurrent T-Mobile vergroot dan zijn buitenlandbundels. KPN, T-Mobile en Vodafone gaan vanaf die dag bovendien buitenlandbundels van roamingproviders aanbieden, zodra je in het buitenland bent.

Meer informatie: KPN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.