Steve Wozniak kritisch over iPhone 3G

Steve Wozniak laat zich in een exclusief interview kritisch uit over de geslotenheid van de iPhone en denkt dat de iPod z'n langste tijd wel gehad heeft.

In een interview met de Daily Telegraph vraagt Steve Wozniak zich af hoe lang de iPod nog mee kan gaan en laat hij zich kritisch uit over de iPhone 3G en de situatie in de computerindustrie in het algemeen. Steve Wozniak is naast die andere Steve de mede-oprichter van Apple en was in het begin degene die de technische kant van de zaak op zich nam. Sinds 1987 werkt hij niet meer voor Apple, maar hij stelt zich nog regelmatig ter beschikking voor interviews.

In het voornoemde interview zegt Wozniak dat de recente grote koersdaling van het aandeel van Apple terecht was en dat de computerindustrie als geheel wat moet vertragen en niet meer op het harde vernieuwingstempo door moet willen gaan als de afgelopen 20 jaar. Hij voorziet ook een tweede kleine dot-com-bubble, omdat voornamelijk web 2.0- en sociale-netwerksites eigenlijk te hoog in aanzien staan bij investeerders.

Verder heeft ‘Woz’ het over de onoverkomelijke ondergang van de iPod, zoals dat ook met walkmans en transistorradio’s is gebeurd. Die ondergang zal volgens hem niet eens meer zo lang op zich laten wachten. Maar het interessantste bewaart hij voor het eind, over de iPhone: “Consumenten krijgen niet alles wat ze willen als bedrijven hun producten op slot zetten,” aldus Steve. Hij vindt de openheid van Android veel beter, omdat hij graag “veel krachtiger apps voor de iPhone wil ontwikkelen dan is toegestaan.”

Lees het interview in meer detail op de site van de Telegraph. Voor een beter beeld van Woz kun je ook het interview met hem van One More Thing van afgelopen januari bekijken.

Ingezonden door King1987 en Niels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2008, 14:28
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, kritiek, steve wozniak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.