Steve Jobsschool gebruikt iPad om opdrachten op te maken

De Steve Jobsschool zal leerlingen opdrachten laten uitvoeren via de iPad. Daarnaast kunnen ze op ieder moment van de dag terecht in de virtuele ruimte van de school op hun iPads.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Steve JobsschoolAfgelopen week schreven we nog over de Steve Jobsschool, een initiatief voor een nieuwe school waarbij de iPad gebruikt wordt. Dit blijkt uit documenten op o4nt.nl. De scholen willen een nieuwe vorm van lesgeven opzetten en hier de iPad actief voor gebruiken. De eerste drie scholen zouden volgend schooljaar openen.

Het manifest benoemt de vier hoofdthema’s waardoor de scholen zich zouden kenmerken: ‘elk talent wordt gekend’, ‘combinatie van fysiek en virtueel’, ’21st century skills’ en ‘community’. Wat deze aspecten precies behelzen lees je in het volledige manifest. De combinatie van fysiek en virtueel slaat vooral op het gebruik van de iPad: iedere leerling zou een iPad bezitten, die altijd gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot het virtuele deel van de school. Dit wordt in de uitgebreide documenten als volgt beschreven:

Alle leerlingen beschikken over een iPad die standaard zowel binnen als buiten de school (bijvoorbeeld thuis) op de virtuele afdeling van de school aangesloten is. Het draadloos netwerk van de school geeft toegang tot een ELO waarbinnen de leerlingen opdrachten kunnen maken en waar de ontwikkeling van de leerling, zowel in het fysieke – als in het virtuele deel door de leraar/coach gevolgd en geadministreerd worden. Op de school zijn er in ieder geval 20 identieke laptops of desktops beschikbaar, die ook toegang geven tot de ELO.

Volgens de uitgebreide documenten verwachten de initiatiefnemers dat de eerste Steve Jobsscholen op 1 augustus 2013 hun deuren zullen openen. Deze scholen zullen zich eerst in drie verschillenden gemeenten in Nederland bevinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:22
Categorie iDevices
Onderwerpen engeland, onderwijs, orange, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.